Det er prishoppet på 45 prosent på Canal Digitals billigste kanalpakke, der NRK inngår, får nakkehårene til å reise seg hos både NRK og MTG/TV3, skriver Dagens Næringsliv.

-Problematisk
– Jeg synes det er problematisk at så mange som 300.000–400.000 satellittabonnenter ikke kan få tilgang til NRK annet enn gjennom en pakke som nå prises for å dekke inn både økte fotballkostnader som Canal Digital og TV 2 har påtatt seg, sier Bernander til DN.

Fra 2007 vil han kreve at NRK blir fritt tilgjengelig for publikum – også på satellitt. Bernander har ifølge DN trolig gode kort på hånden: Nekter Canal Digital, kan NRK kun bli å se på Viasat.

-Et poeng jeg skal ta med meg
-Hvis Bernander vil ha NRKs kanaler gratis på Canal Digital og ikke vil ha penger av oss, er jo det et poeng jeg skal ta med meg inn i forhandlingene vi nå fører med NRK, sier Telenors tv-sjef Stig Eide Sivertsen til DN.

Bernanders reaksjon vitner ifølge avisen om at sårene etter nederlaget i sommerens fotballkamp ennå ikke er grodd.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.