– Bokklubben er jo en institusjon i norsk kulturliv. Jeg vokste opp som medlem i Bokklubbens Barn og Ungdomsbokklubben, og jeg elsket at noen satt der ute og valgte ut bøker til meg. Pakken fra bokklubben var en gave hver gang. Å få sjansen til å gi nye generasjoner med lesehester slike opplevelser, er en sånn mulighet man bare ikke kan la gå fra seg, sier Ingeborg Volan.

Hun kommer fra stillingen som redaktør for publisering og visuell journalistikk i Dagens Næringsliv.

– Det sitter langt inne for meg å forlate journalistikken generelt og Dagens Næringsliv spesielt. De siste tre og et halvt årene har vært utrolig spennende, krevende og morsomme. Sammen har vi bevist at det er mulig å gjøre Norges beste journalistikk til et lønnsomt digitalt produkt. Så det blir rart og sårt å forlate denne gjengen. Samtidig vet jeg at både DN og NHST-konsernet kommer til å fortsette den gode utviklingen uten meg, sier Volan.

Hun har jobbet i Dagens Næringsliv siden 2018.

– Ingeborg har vært sentral i arbeidet med å utvikle DNs digitale posisjon og journalistikk, og har bidratt med verdifull kompetanse og stort engasjement til den sterke digitale utviklingen vi har hatt de siste årene. Jeg synes det er trist å miste en så dyktig og hyggelig medarbeider, men forstår også at den nye jobben hun har fått er interessant og utfordrende for en med Ingeborgs bakgrunn, sier sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv.

Volan har tidligere blant annet arbeidet for blant andre NRK og Adresseavisen, samt kommunikasjonsbyråer som Gambit Hill & Knowlton og Isobar. Hun har hatt flere verv i Norsk Redaktørforening og ledet bransjeorganisasjonen Norwegian Online News Association.

Volan tiltrer i den nye stillingen 1. november. Hun overtar formelt som administrerende direktør i De norske Bokklubbene 1. februar 2022, når dagens leder Kari Møller går av med pensjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.