Også Sir Richard Branson – gründeren og milliardæren bak det omfattende Virgin-konglomeratet – innrømmer at finanskrisen har gjort de siste par årene mer trøblete enn han noen gang har opplevd i sin 40 år lange karriere.

Likevel gjorde han det klart at det alltid finnes muligheter for den som griper dem, da han var hovedtaler på markedsførings-konferansen Gulltaggen i Oslo Spektrum torsdag.

- Ut av alle kriser kommer det muligheter, sa Branson til de 1500 som hadde betalt flere tusen kroner for å høre han. Han kan si dette med tyngde ved å vise til hvordan hans eget selskap gjennom mange stadig tilbakevendende nedgangstider har erobret nye markeder.

Nakne damer
Idar Vollvik ble kanskje kjent i Norge for sine reklamestunt som ga mye gratis presseomtale, men internasjonalt er det få som kan måle seg med Richard Branson. Mang en gang har han brukt seg selv i reklamestunt for Virgin-selskapene.

En gang stod han sammen med seks nakne damer på Trafalgar Square. Hvorfor kan du se i videoen over artikkelen - der du også får høre utdrag av Bransons tale på Gulltaggen.

Klar for romturisme
Richard Branson har med Virgin Group etablert seg i en rekke markeder. Virgin opererer både innen musikk, luftfart, reiseliv og telefoni - blant mye. Noe av det som har opptatt han de siste årene er satsingen på romturisme gjennom selskapet Virgin Galactic.

På et pressemøte etter foredraget hans, røpet han at han selskapet snart er klare for å innta verdensrommet. I videoen under kan du høre mer om hvordan han vil doble antall astronauter.

Se video med Richard Branson om romturisme:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.