Strid om penger er kjernen i konflikten mellom konsertarrangørene Christoffer Huse (27) og Trond Opsahl (28) i Sky Agency og Peer Osmundsvaag (42) i Atomic.

Dette bekrefter Sky Agencys advokat, partner Joar Heide i Advokatfirmaet Ræder.

«Undertegnede representerer Sky Agency AS i anledning en tvist om vederlag for flere arrangementer som partene har gjennomført i fellesskap. Vi finner det ikke hensiktsmessig å kommentere detaljene omkring dette før det er avklart om partene kan komme til en omforent løsning,» skriver Heide til DN.

Heller ikke daglig leder Christoffer Huse i Sky Agency ønsker å kommentere tvisten.Osmundsvaag slo rett før jul sitt eget bookingbyrå Atomic Soul konkurs med 45.000 kroner i kontanter og en gjeld på 15 millioner kroner.

Likevel er det samme mann, nå gjennom selskapet Atomic as, som kommende uke arrangerer tre konserter i Telenor Arena med verdens største stjerne for tiden: Ungpikeidolet Justin Bieber.

Mafia og VIP
Det er Osmundsvaags tidligere partnere i Sky Agency som har gjort Atomic i stand til å tilby noen av verdens største housestjerner til et norsk publikum de siste årene.

De samarbeidet blant annet om å bringe den svenske dj-en Avicii til norske konsertsteder, samt David Guetta – mannen som er kjent for å ha gjort dj-ene til popstjerner på lik linje med andre band og artister.

Og da Swedish House Mafia, de tre svenske dj-ene bak monsterhiten «Don’t You Worry Child», fikk fart på glowstickene på Fornebu 22. desember ifjor, var det Atomic i samarbeid med Sky Agency og Stureplansgruppen SPG Live som sto bak.

For 2500 kroner per person kunne publikum få plass i en egen Sky-boks på Telenor Arena, der Stureplansgruppen garanterte «en VIP-behandling og en kveld dere sent vil glemme»

Avskjedskonserten med de svenske mafiastjernene i Telenor Arena før jul ble imidlertid det siste prosjektet Atomic og Sky gjorde sammen.

Skiftet side
Nå har Sky i stedet innledet et tett samarbeid med konsertsjef Martin Nielsen i Live Nation, Atomics erkerival i det norske konsertmarkedet.

– Det er bra for oss. Gutta i Sky er veldig bra på elektronisk musikk. Såvidt jeg forstår skyldes bruddet at de ikke har fått betalt sin del av inntektene fra de konserten de har gjennomført sammen med Atomic. De synes vel at vi er en sunn partner å jobbe med videre, sier Martin Nielsen i Live Nation.

Når David Guetta opptrer på Bergenhus i august er det dermed Sky og Live Nation som står som arrangører.

Én advokat blir to
Advokat Arne Seemann Berg i Advokatfirmaet Kvale representerer Atomic.

– Dette er en uenighet om sluttoppgjør knyttet til to felles prosjekter. I den store sammenhengen dreier dette seg om veldig små beløp. Det er neppe noen pikante detaljer som vil få dine lesere til å skrike av fornøyelse og glede, sier Arne Seemann Berg.

– Like fullt av en sånn karakter at begge parter har sett det hensiktsmessig å engasjere advokat?

– Det er vel sånn at når én kommer med advokat, så går gjerne den andre til advokat også, sier Berg.

Les også: Ung nordmann tiltalt for Bieber-svindel (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.