Konsernsjef Tore Stangebye i Berner Gruppen bekrefter overfor Dagens Næringsliv at selskapet har lagt inn bud på Edda Media.

Budet skal ikke være beheftet med noen konkret tidsfrist eller noen regulatoriske forbehold.

- Berner Gruppen er i en posisjon som gjør at vi kan gjennomføre oppkjøpet raskt. Vi kan kjøpe Edda Media uten å komme i konflikt med dagens medieeierskapslov, og vi mener at en løsning mellom Berner og Edda vil være en svært god industriell match, sier Stangebye til avisen.

Kan gå sammen
Nyetablerte Polaris Media er også med i kampen om Edda Media. Selskapet har lagt inn et bud på rundt 600 millioner kroner for Edda-avisene Romsdals Budstikke, Sunnmørsposten og Eddas trykkeri i Ålesund.

Per Axel Koch i Polaris Media bekrefter at budet står ved lag.

- Kan det være aktuelt for dere å samarbeide med Berner om et bud på hele Edda?

- Det er ikke et uinteressant alternativ. Det kan være aktuelt å samarbeide om et helhetlig bud på Edda Media, sier Koch.

Det britiske medieselsksapet Mecom som eier Edda Media etter å ha kjøpt det som tidligere var Orkla Media, sliter med høy gjeld. Samtidig faller iintjeningen i selskapet på grunn av det markante fallet i annonsemarkedet.

Flere om beinet
Den tredje beileren i kampen om Edda er A-pressen som har en slagt eksklusivitet i prosessen for øyeblikket. Selskapet har tilgang på et såkalt datarom hos advokatfirmaet Thommessen. Der jobbes det på spreng med å gå gjennom finansiell og juridisk informasjon.

I følge Dagens Næringsliv skal A-pressens bud ligge på mellom 2,2 og 2,5 milliarder kroner, altså vesentlig høyere enn det Berner Gruppen så langt har budt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.