DN retter: I en tidligere utgave av denne saken sto det at Elden-advokat Morten Andreassen har sendt inn prosessvarsel til retten i konflikten med proffbokser Cecilia Brækhus. Dette stemmer ikke. Andreassen har sendt prosessvarsel til proffbokser Cecilia Brækhus' selskap, First Lady Management.

I sommer tok en utrolig seiersrekke slutt da boksestjernen Cecilia Brækhus (38) tapte sin første proffkamp i karrieren, mot Jessica «Caskilla» McCaskill, og dermed mistet alle sine fem VM-belter.

Konflikten med sin tidligere manager Morten Andreassen er derimot langt fra over. I fjor sommer skrev DN at proffbokser Cecilia Brækhus hadde tvangsutløst sine mangeårige partnere, advokatene Morten Andreassen og John Christian Elden i Advokatfirmaet Elden fra deres felles selskap First Lady Promotion.

Selskapet er Cecilia Brækhus' bokseselskap som de hadde eid sammen siden 2015. Tvangsutløsningen av advokatene skjedde til én krone per aksje og skapte sterke protester. Nå varsler Morten Andreassen krav mot First Lady Management.

Det er selskapet First Lady Promotion nylig ble fusjonert inn i.

«Selskapet har imidlertid mottatt betydelige krav om erstatning fra tidligere styremedlemmer/aksjonærer. Selskapet selv mener kravene er grunnløse og at selskapet ikke bærer noe økonomisk ansvar. Et teoretisk negativt utfall i saken, vil for selskapet være vesentlig og svekke selskapets evne til fortsatt drift,» står det i selskapets årsberetning.

Elden sto for kontorer

Ifølge Cecilia Brækhus' nye manager og styreleder i selskapet, John Rein, fikk ingen i First Lady Promotion lønn med mindre driften gikk bra. Hvis det ble overskudd ville eierne motta utbytte fra selskapet.

– For å sikre at de som ikke blir værende i selskapet ikke får utbytte etter at de har sluttet å jobbe er det en bestemmelse om tvangsutløsning i aksjonæravtalen. Da skal de øvrige aksjonærene utløse dem til pålydende, altså én krone per aksje, sier han.

Morten Andreassen var manager for Brækhus mellom 2015 og 2017.
Morten Andreassen var manager for Brækhus mellom 2015 og 2017. (Foto: Per Thrana)

– Høsten 2017 sluttet Morten Andreassen i selskapet. Da var han ikke lenger å regne som aktiv aksjonær. Da valgte vi å tvangsutløse ham til store protester. Noe senere tvangsutløste vi John Christian Elden. Hans oppgave i selskapet var å holde et kontor for Morten Andreassen og dekke selskapets kontorutgifter. Så lenge Morten ikke lenger jobbet hos oss, hadde ikke selskapet glede av kontoret. Da var ikke Elden en aktiv eier lenger, fortsetter Rein.

Elden er ikke involvert i kravet mot Brækhus.

– Jeg meldte meg ut av den diskusjonen i fjor, skriver Elden i en tekstmelding.

«Helt hinsides beløp»

Andreassen eide 21,07 prosent av selskapet, mens Elden eide 14,05 prosent. Med én krone per aksje sitter de to igjen med henholdsvis 6.322 og 4.215 kroner etter tvangsutløsningen.

Rein forteller at Elden ikke foretok seg noe, men at Andreassen har hyret advokat og sendt inn prosessvarsel om at han vil anlegge sak med krav om erstatning. Han mente aksjene var mer verdt enn det han fikk og ville ha differansen.

– Vi hadde litt dialog med advokaten hans og vi avtalte et møte. Så kom korona og det ble en pause i dialogen. Det beste hadde jo vært å møtes ansikt til ansikt. Nå har dette trukket ut og så fikk vi plutselig et utkast til en stevning. Der var tonen en annen. Der ber de ikke lenger om erstatning, men en fastsettelsesdom om at tvangsutløsningen er ugyldig, sier Rein.

– Hvorfor ber han ikke om erstatning lenger?

– Han vil inn i selskapet igjen for å komme i posisjon til å forhandle om en pris på aksjene.

– Har han kommet med noe konkret krav i prosessen?

– Han gjorde det for lenge siden, men det var et helt hinsides krav.

Ifølge Rein er ikke Elden med på de rettslige skrittene.

«Rotete»

Andreassen var i flere år manager for rapduoen Karpe og medeier i managementet Little Big Sister. Han har også vært musikkmanager for Briskeby, Turboneger, Lene Marlin, Morten Abel, Marit Larsen og Bertine Zetlitz.

Han ble manager for Brækhus i 2015, men sluttet to år senere.

– Morten Andreassen sluttet på initiativ fra Cecilia og meg. Vi synes han var rotete. Måten han ledet forretningen på, førte til at regnskapsføreren ikke orket å jobbe med han. De sa opp avtalen, uten at han informerte styret om det.

På samme tidspunkt startet også Cecilia Brækhus' storsatsing mot det amerikanske markedet.

– Da mente vi at hun måtte sette teamet sammen på en ny måte, sier Rein.

Advokat Fredrik Berg i Fend svarer på vegne av Andreassen:

«Vi er overrasket over at advokat John Rein velger å ta denne diskusjonen i media. Han kjenner godt til hvordan grunnleggende krav til aksjonærvern er satt til side i denne saken. Ut over det har jeg ingen kommentar og vi forholder oss til den formelle prosessen videre», skriver han i en epost.

Møttes for to uker siden

First Lady Promotion hadde en omsetning på 1,47 millioner kroner i fjor, og et negativt driftsresultat på 440.000 kroner. Selskapet har en negativ egenkapital på 800.000 kroner.

Etter at Andreassens advokat sendte over et utkast til stevning, møttes partene.

– Da forsøkte vi å fortelle at aksjonæravtalen har vært lagt til grunn mellom partene siden dag én. Andreassen har selv medvirket til utløsning av en annen aksjonær med denne bestemmelsen. I den situasjonen hadde han en fordel.

– Siden har vi ikke hørt noe om det. Dette var for et par uker siden.

Cecilia Brækhus har ikke besvart DNs henvendelser. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.