Dersom statsbudsjettet ikke inneholder en økning i pressestøtten, kan Dagsavisens dager som dagsavis være over, frykter redaktør Carsten Bleness.

– Spørsmålet er hvor lenge vi kan klare å overleve som avis med daglige utgivelser, sier Bleness til Klassekampen.

Dagsavisen mottar årlig 38 millioner kroner i offentlig støtte, men dette er ikke nok og tallene i regnskapet er røde.

– Dagsavisen kuttet 10 millioner kroner i budsjettet i fjor, og nå setter vi i gang med en ny nedbemanningsrunde. Det er vi nødt til å gjøre om vi skal komme oss gjennom 2010, sier Bleness.

Vil gi svar
Regjeringens forslag til statsbudsjett vil gi svar på hvor mye Dagsavisen og andre mediebedrifter vil motta i pressestøtte neste år. Bleness er spent, men har små forhåpninger.

Mens de rødgrønne partiene for fire år siden lovet økt pressestøtte, har de i sin siste Soria Moria-erklæring varslet en gjennomgang av ordningen.

– Pressestøtten har ligget i ro i fire år. Den har ikke blitt justert i forhold til prisvekst heller, noe som i realiteten betyr at den har falt, mener Bleness.

– Hadde pressestøtten fulgt prisøkningen ellers i samfunnet, hadde Dagsavisen gått med overskudd, både i år og i fjor og året før der, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.