Helt siden pressestøtten ble innført på 1960-tallet har løssalgsavisene vært unntatt fra muligheten til å søke om pressestøtte. Dette vil konserndirektør John Arne Markussen i Berner Gruppen, som eier Dagbladet, ha slutt på.

– Vi mener ordningen må innrettes slik at vi må kunne komme i betraktning. Det er jo ikke dermed sagt at vi kommer til å søke, sier Markussen til DN.no.

Dersom Dagbladet kunne vært med på dagens ordning, ville avisen kunne ha mottatt om lag 50 millioner kroner av den totale potten på 272 millioner kroner som fordeles. Dagens regler krever imidlertid at minst halvparten av et avisopplag skal selges gjennom abonnement og en slik ordning har ikke Dagbladet.

Kulturminister Trond Giske (Ap) skal nedsette et mediestøtteutvalg som skal vurdere de økonomiske virkemidlene overfor mediene.

Dagbladets opplag har falt til stadig lavere nivåer. I 2008 endte opplaget på 123.000 eksemplarer. I løpet av de ti siste årene har avisen mistet fire av ti lesere. I fjor endte avisens regnskap med et driftsresultat på 3,5 millioner kroner.

Les også: Liten økning i pressestøtten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.