I årets første fire måneder falt Dagbladets opplag i gjennomsnitt 9,1 prosent. Inntektsfallet ble 8,7 prosent.

Da hjelper det lite at avisen har kuttet kostnader med hele 7,2 prosent.

Bunnlinjen viser et underskudd i første tertial på 23,9 millioner kroner, en ytterligere forverring av resultatet fra i fjor med 2,7 millioner kroner.

På den lyse siden
Men det er også lyspunkter for Dagbladet. Nettutgaven kunne legge frem et positivt driftsresultat på 1,2 millioner kroner, mot et underskudd på 2,1 millioner i fjor. Mens papiravisen har mistet ni prosent av leserne sine, er situasjonen omvendt for nettavisen, som fikk 9,3 prosent flere lesere.

Dagbladet.no har nå 1,8 millioner lesere i uken og er med det Norges fjerde største nettsted.

For øvrig flyttet Dagbladet til nye lokaler i Havnelageret i mai, og ble med det en av de nærmeste naboene til Operaen.

I rapporten fra Berner Gruppen, som eier Dagbladet, pekes det på at utleie av de gamle lokalene i Akersgata vil gi betydelige ekstrainntekter fra 2010.

Dagbladet fortsetter sitt program for å kutte kosnader, noe som ifølge rapporten vil gi betydelige innsp#229er i 2008.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.