Avisen ble i lagmannsretten dømt til å betale ambulansesjåføren 200.000 kroner i oppreisning, i tillegg til én million i sakskostnader.

Borgarting lagmannsrett avsa en enstemmig dom over Dagbladet i april i år der avisen får kritikk for en rekke oppslag som satte ambulansesjåfør Erik Schjenken i et meget dårlig lys.

Ambulansesjåføren valgte å overlate til politiet å kjøre en skadd mann til legevakten fordi de anså ham som ruset og en sikkerhetsrisiko i ambulansen.

Lagmannsretten skriver at Schjenken opplevde seg maktesløs idet han ikke hadde anledning til å ta til motmæle mot avisens vedvarende mediedekning over lang tid.

Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen har uttalt at saken reiser flere prinsipielle spørsmål og mener Borgarting lagmannsrett gjennom sin dom redigerer avisen.

– Det mest sentrale er at dommen slik den nå står, legger sterke begrensninger på meningsjournalistikken. Det er negativt for den offentlige debatt, sier han.

Bakgrunnen for saken er utsagn i flere kommentarartikler som sto på trykk i Dagbladet i 2007. Artiklene var kommentarer til saken om somalieren Ali Farah, som ble slått ned i Sofienbergparken og ikke fikk transport i ambulanse fra stedet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.