- Morgenbladet er en unik avis i norsk sammenheng, og vi gleder oss til å kunne få være med å bidra, sier sjefredaktør og administrerende direktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv.

Han sier DN vil samarbeid med avisens nåværende eiere, Fritt Ord og Forlagskonsult, og bidra til å videreutvikle avisen og få på plass digitale løsninger.

- Vi er imponert over den redaksjonelle kvaliteten, og den gode utviklingen Morgenbladet har hatt gjennom mange år.

Selvstendig selskap*
Morgenbladet skal bestå som et selvstendig aksjeselskap, et selvstendig redaksjonelt produkt med en selvstendig og uavhengig redaksjonell profil, opplyser Djuve.

Morgenbladet ble grunnlagt i 1819 og er Norges ledende ukeavis. Avisen har 109.000 lesere og et opplag på 28.605, en økning på over 20 prosent de siste to årene.

Transaksjonen skjer ved at Morgenbladet gjennomfører en rettet emisjon mot NHST Media Group. Deler av oppgjøret vil skje ved at Dagens Næringsliv leverer tjenester til Morgenbladet, blant annet innen digital utvikling og annonsesamarbeid.

- Bedre rustet
- Vi er veldig glade for at en medieaktør som utgir aviser med kvalitetsjournalistikk, velger å satse på Morgenbladet. Med NHST i ryggen er Morgenbladet bedre rustet for å ta steget inn i den digitale verden, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør Anna B. Jenssen i Morgenbladet.

NHST og Morgenbladets hovedaksjonærer Fritt Ord og Forlagskonsult har inngått en avtale som regulerer forholdet mellom aksjonærene i det fremtidige samarbeidet. NHST har innen utgangen av 2016 rett til å erverve ytterligere aksjer som bringer eierandelen opp i 90,1 prosent. Dagsavisen ble i 2008 kjøpt ut av de to andre aksjonærene, Fritt Ord og Forlagskonsult. Forlagskonsult drives av Pax-direktør Bjørn Smith-Simonsen. Forlagskonsult og Fritt Ord kontrollerer før transaksjonen hver 49,05 prosent av aksjene i selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.