Tirsdag morgen slippes ferske opplagstall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) for første halvår 2022.

For første gang passerer Dagens Næringsliv et opplag på 100.000, og det er bedriftsabonnementene som utgjør den største økningen. Dette er andre halvår på rad Dagens Næringsliv setter ny opplagsrekord, etter et opplag på 95.988 i andre halvår i fjor.

– Å passere hundre tusen er helt rått og et resultat av sterk laginnsats. Jeg tar det som et tegn på at leserne er like opptatt av kvalitetsjournalistikk som oss i DN, sier avisens nye sjefredaktør Janne Johannessen.

Hun tok over toppjobben i DN fra tidligere sjefredaktør Amund Djuve tidligere i år.

De store nasjonale avisene VG og Dagbladet totalt, samt Aftenposten og Nettavisen, opplever en fremgang på 0,5 prosent fra første halvår 2021 til tilsvarende periode i år, mens lokal- og regionavisene, Adresseavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen, til sammen øker med 0,8 prosent, opplyses det.

Det er de nasjonale nisjeavisene som går mest frem sammenlignet med tilsvarende periode året før, og de 16 avisene går til sammen frem 2,7 prosent. Dagens Næringsliv økte mest målt i antall, med en vekst på 5900. Finansavisen økte nest mest, med 3800.

Digital vekst

I første halvår hadde Dagens Næringsliv et opplag på 101.425, ifølge de ferske tallene fra MBL.

Totalopplaget til DN vokste med seks prosent fra andre halvår 2021 til første halvår 2022.

Det er økningen i antallet aktive bedriftsabonnenter som forklarer mye av veksten til DN. Den er på 21 prosent fra andre halvår i fjor til første halvår i år.

Som ventet faller papiropplaget med seks prosent, men DN fikk til gjengjeld en digital opplagsvekst på 15 prosent.

Johannessen mener den pågående energikrisen, frykt for nedgangstider, høyere renter og stigende prisvekst er noe av det som gjør DN-journalistikken mer relevant enn noen gang.

– Det er en enorm interesse for å forstå hva som skjer, hvorfor og hva det betyr. Leserne setter pris på at vi skjærer gjennom tåken, både med dagsordensettende journalistikk, løpende nyheter og ikke minst kommentarstoffet vårt, sier hun.

Totalopplaget for første halvår 2022 består av 236 aviser og er på nærmere 2,6 millioner, skriver MBL i en pressemelding.

Av de 231 sammenlignbare avisene kan 108 vise til vekst, mens 122 går tilbake, fremgår det.

– Veksten vi har sett de siste årene avtar nå. Sammenlignet med utviklingen fra 2020 til 2021 er den heldigitale veksten omtrent halvert, og med økte kostnader for folk flest, går flere mediehus nå en mer usikker tid i møte, sier MBLs administrerende direktør Randi S. Øgrey i meldingen.

Janne Johannessen, sjefredaktør Dagens Næringsliv.
Janne Johannessen, sjefredaktør Dagens Næringsliv. (Foto: Petter Berntsen)

Jubler over tallene

Knut Aga jr., leder for bedriftssalg i DN-eier NHST, jubler over de sterke opplagstallene.

– Norske ledere forventer at de ansatte er oppdatert på endringer og trender som kan påvirke næringslivet. Og med DN-abonnement, så er dette kompetanseløftet bare et tastetrykk unna, sier Aga.

Han får støtte av sjefredaktør Johannessen.

– Vi ser at abonnentene kaster seg over DN.no når vekkerklokken ringer. Det er akkurat sånn det skal være. Vi skal holde leserne våre oppdatert med innhold som teller. DN-journalistikken bør være snakkisen på morgenmøtene og rundt lunsjbordet, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.