Prisutdelingen fant sted i kveld under konferansen «Fortellingens kraft» i Bergen.

«Arvingen som forsvant» er skrevet av Eskil Engdal, Knut Gjernes og Line Tiller. Artikkelen er den mest leste saken bak betalingsmur noensinne i Dagens Næringsliv. Den har en gjennomsnittlig lesetid på rundt 10 minutter, noe som er et høyt tall gitt at så mange lesere har gitt seg i kast med artikkelen.

Les reportasjen her: Arvingen som forsvant magasinetPlus

Den handler om Thomas Rye Lier som arver flere hundre millioner kroner – og hvordan han takler dette.

I artikkelen blir et mysterium tidlig etablert: Hva skjedde med arvingen? I artikkelen blir leserne med journalistene i jakten – finner de Rye Lier?

Eskil Engdal og Knut Gjernes har samarbeidet før. Allerede i 2001 skrev de «Båtsertifikat-saken» sammen – saken avslørte at det var mulig å kjøpe sertifikat for store fritidsbåter. Kjell Inge Røkke var en av dem som hadde benyttet seg av dette.

Det var Joachim Førsund, Ragnhild Fangel Jamtveit og Kine Jeanette Solberg som vant Fortellerprisen 2022 for podkastserien «Balladen om Håkon Banken», som ble produsert av Monster for NRK. VG, Stavanger Aftenblad og TV 2 stakk av med de tre siste diplomene.

Fortellerprisen ble delt ut for første gang i 2019. Jesper Gaarskjær, Jenny Duesund, Stinne Andreasen, Martin Johnson og Thomas Ergo satt i juryen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.