– For en økonomi- og samfunnsorientert nyhetselsker som meg, er nyhetsredaktør-stillingen i Dagens Næringsliv en kremjobb. DN har den mest prisvinnende gravejournalistikken i bransjen, og leverer økonomi- og samfunnsnyheter i særklasse. Jeg gleder meg til å samarbeide med stjernelaget i DN om å utvikle journalistikken videre, sier Marianne Johansen (42).

Marianne Johansen (42) ny nyhetsredaktør i DN
Marianne Johansen (42) ny nyhetsredaktør i DN (Foto: Per Thrana)

I Dagens Næringsliv blir hun nå ansvarlig for hele bredden i avisens nyhetssatsing – fra breaking og dagsordensettende nyheter innen finans, samfunn og næringsliv til mediehusets gravejournalistikk. Johansen har tidligere vært leder for samfunnsavdelingen i samme avis.

– Marianne har en lidenskap for den kritiske, undersøkende økonomi- og samfunnsjournalistikken som passer perfekt hos oss. Med henne får vi en redaktør med ambisjoner som står helt i stil med DNs, sier sjefredaktør Janne Johannessen i DN, som selv hadde jobben som nyhetsredaktør før hun ble sjefredaktør.

Marianne Johansen kommer fra jobben som redaktør for dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK. Hun har tidligere vært leder av økonomi- og politikkredaksjonen i NRK. Hun jobbet i DN i tre år, frem til overgangen til NRK i 2017.

Før hun kom til DN var hun nyhetsleder og journalist i VG.

– Etter at jeg sluttet i DN for snart fem år siden, har jeg fulgt med og ofte tenkt: Fy søren, de er gode! Jeg synes det er stas å få komme tilbake til en redaksjon som har fått enda større slagkraft enn før. Jeg kommer fra en annen veldig spennende jobb i NRK, der det er fantastisk flinke og hyggelige folk. Men dette var en så unik mulighet at jeg bare måtte følge magefølelsen, sier Johansen.

DNs nye toppsjef er svært fornøyd med at Marianne Johansen gjør comeback i Dagens Næringsliv.

– De dyktigste folkene i bransjen skal og bør jobbe i DN. Med Marianne på laget er vi bedre rustet enn noen gang til å vinne nyhetskampen og sette dagsorden oftere, sier Johannessen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.