Mandag ble det kjent at DN-eier NHSTs nye konsernsjef Trond Sundnes omorganiserer virksomheten og slår sammen selskapets to mediedivisjoner under én felles ledelse.

DNs sjefredaktør og administrerende direktør Amund Djuve får en nøkkelrolle i den nye konsernledelsen. Fra 1. september blir han konserndirektør for publikasjoner i NHST Media Group og får ansvaret for å utvikle alle konsernets redaksjonelle titler, inkludert DN.

Som konserndirektør for publikasjoner vil Djuve ha det overordnede strategiske ansvaret for Dagens Næringsliv, Fiskeribladet, Intrafish.com, Intrafish.no, TradeWinds, Upstream, Recharge og Europower.

– Jeg har fått en veldig spennende jobbmulighet i konsernet hvor jeg får ansvaret for utviklingen av alle eksisterende og nye publikasjoner i NHST. Dette nye organisasjonsprosjektet er laget for at vi skal vokse. Vi skal bli et mye større mediekonsern enn vi er i dag. Det å få ansvaret for den samlede publikasjonsstrategien til NHST er en veldig viktig jobb i det nye konsernet som jeg gleder meg til å begynne på.

Djuve er utdannet ved Norges Handelshøyskole (NHH), har vært sjefredaktør for TDN Finans, leder for finansredaksjonen i Dagens Næringsliv, økonomiredaktør i NRK, før han i 1999 tok over som sjefredaktør i DN etter Kåre Valebrokk.

NHSTs nye konsernsjef Trond Sundnes har startet en omorganisering av mediekonsernet.
NHSTs nye konsernsjef Trond Sundnes har startet en omorganisering av mediekonsernet. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Blir stedfortredende

For å sikre kontinuitet vil Amund Djuve den første tiden fortsette som sjefredaktør og administrerende direktør i DN ved siden av jobben i NHST. Nyhetsredaktør Janne Johannessen blir stedfortredende sjefredaktør og vil fremover avlaste Djuve i den daglige ledelsen av redaksjonen.

– Det er veldig rart å slutte som sjefredaktør i DN, men jeg begynte jobben i 99. Det betyr at jeg er inne i mitt fjerde tiår. Når du er inne i ditt fjerde tiår, så er det kanskje riktig både for Dagens Næringsliv og for deg selv å tenke på å gjøre noe annet, sier han.

– Hvordan vil du oppsummere de 22 årene?

– Vi har fått til utrolig mye i Dagens Næringsliv. Vi er en utrolig god avis. Spesielt er jeg opptatt av det vi har fått til de siste årene, hvor vi til de grader har hatt en god digital utvikling. Vi har vunnet Skup-prisen tre av de fire siste årene. Det siste året har vi hatt den beste sammenhengende redaksjonelle perioden vi har hatt de siste 22 årene. I den grad jeg får gi meg på topp, så er muligheten nå, sier han.

NHST-sjef Trond Sundnes er svært fornøyd med å få Djuve som ny direktør for publikasjoner i konsernet.

– Vi har store ambisjoner for våre redaksjonelle produkter fremover, og jeg kan ikke tenke meg noen bedre til å lede dette arbeidet enn Amund. Han har spilt en uvurderlig rolle i oppbygningen av DN som Norges viktigste næringslivsavis, og jeg ser frem til at vi nå også får brukt kompetansen hans i de andre publikasjonene i konsernet, sier Sundnes.

Ny redaktør i løpet av 2022

Arbeidet med å rekruttere hans etterfølger vil starte i løpet av høsten. Ny sjefredaktør i DN vil være på plass i løpet av 2022.

Hensikten med sammenslåingen av mediedivisjonene i NHST er å tilrettelegge for vekst, videreutvikle kompetente fagmiljøer og samtidig styrke konsernets kjente merkevarer. Ansatte i kommersielle avdelinger og støttefunksjoner vil samles i konsernet, mens de redaksjonelt ansatte skal fortsette å jobbe i konsernets respektive selskaper.

Baard Haugen og Helga Bollman Leknes fortsetter som henholdsvis Chief Financial Officer og Chief People Officer i den nye konsernledelsen.

Julie Lundgren, som i dag er direktør for produkt og strategi i DN, vil gå over i en lignende rolle som Chief Product and Strategy Officer i NHST Media Group.

Fire roller skal lyses ut: direktør for Consumer Business og Marketing Solutions vil bli lyst ut internt, mens stillingene som direktør for avdelingene Growth og Data & Technology vil bli lyst ut både internt og eksternt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.