Dagens Næringsliv setter ny opplagsrekord med i overkant av 95.000 i opplag.

– Det må feires at vi har satt ny opplagsrekord. Opplaget er nå 95.483. Aldri har så mange betalt for tilgang til DNs journalistikk, sier Tinna Gudmundsdottir, målgrupperedaktør og stedfortredende sjefredaktør i DN.

Nest best på digital vekst

I digital vekst er det kun Norges største avis, VG, som slår DN i rene tall. VG økte digitalopplaget med 20.854, mens DN økte med 5473.

– Vi er spesielt stolte av digitalveksten. DN har samme nedgang i papiravisopplaget som andre mediehus i Norge, men digitalt vokser vi 11 prosent, mens norske aviser samlet vokser fem prosent. Det ligger mye hardt arbeid bak de tallene.

Gudmundsdottir mener veksten skyldes høy journalistisk kvalitet.

– Leserne våre setter vår evne til å avdekke kritikkverdige forhold veldig høyt. Det er takket være abonnentene vi kan prioritere så ressurskrevende saker.

DNs bedriftsavtaler er også med på å øke digitalveksten.

– Det er god utvikling i digitale bedriftsavtaler. DN har alltid stått sterkt i bedriftsmarkedet. Veldig mange ledere ønsker å gi sine ansatte tilgang til stoffet vårt. Vi ser at bedriftskundene er spesielt opptatt av saker om norsk næringsliv, og om endringer og trender som påvirker det. Kommentatorene våre leses veldig godt blant bedriftskundene, ja, egentlig blant alle lesere, de er helt unike, sier Gudmundsdottir.

Mer «breaking news»

I tillegg har mediehuset de siste årene styrket satsingen på «breaking news» på kjerneområdene, samtidig som DN har holdt trykket oppe på de lengre dagsordensettende løpene.

Mens opplagsveksten er god digital, fortsetter nedgangen for papiropplaget. Nedgangen for papir er på ti prosent, som er det samme som for andre mediehus i Norge samlet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.