Stian Øvrebø Johannessen blir Dagens Næringslivs nye stabsredaktør.

– Stian er en dedikert lagspiller med sterkt konkurranseinstinkt og store ambisjoner for DN-journalistikken. I tillegg til å være en lynkjapp og klok nyhetsjeger, bærer han preg av å ha vært mangeårig fotballtrener. Han blir helt sentral når vi nå skal ta vinnerlaget DN til nye seire, sier sjefredaktør Janne Johannessen.

Nyopprettet stilling

Stillingen som stabsredaktør er nyopprettet og skal sammen med sjefredaktøren koordinere arbeidet i redaktørkollegiet.

– Det er en stor utfordring, og jeg kan ikke annet enn takke for tilliten. DN er råest på gravejournalistikk, helt fremme i feltet i nyhetskampen og har utrolig sterke fortellere og kommentatorer. Nå skal vi løfte oss til nye høyder, og jeg håper at jeg gjennom denne stillingen kan gi mitt bidrag til det, sier Stian Øvrebø Johannessen.

Stian Øvrebø Johannessen blir stabsredaktør i DN. Her sammen med sjefredaktør Janne Johannessen.
Stian Øvrebø Johannessen blir stabsredaktør i DN. Her sammen med sjefredaktør Janne Johannessen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Som stabsredaktør får Øvrebø Johannessen overordnet ansvar for redaksjonell planlegging og evaluering, samt tverrfaglig samarbeid og idéarbeid. Han skal også lede arbeidet med faglig utvikling internt, og bygge opp rutiner for systematisk talentspeiding og rekruttering.

– Stian får ansvaret for noen av de viktigste suksessfaktorene for at vi skal kunne ta ut den enorme journalistiske kraften i DN og være det stedet i bransjen de dyktigste folkene drømmer om å jobbe, sier sjefredaktør Johannessen.

Vokste opp i DN

Stian Øvrebø Johannessen begynte DN-karrieren i 2014 og ble fast ansatt som reporter i det som da var Etterbørs-redaksjonen i 2017. Høsten 2019 ble han nyhetsleder, og siden i fjor høst har han ledet avisens arbeid med løpende nyheter som breakingsjef.

– Jeg har på mange måter vokst opp som journalist i DN og sett hvordan avisen og bransjen har endret seg dramatisk på få år. Redaksjonelle medarbeidere og ledere har tøffe krav til seg, og skal vi være best, må vi utnytte den kompetansen vi har og bli flinkest på rekruttering, sier Øvrebø Johannessen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.