DNB overtar bokhandlerkjeden Notabene. Bostyrer har i en uke prøvd å finne kjøpere, uten hell, skriver Dagens Næringsliv.

DNB er den klart største kreditoren i konkursboet etter bokhandelkjeden Notabene. DNBs overtakelse skjer ved at et nystiftet selskapet, Lesi, som eies 100 prosent av DNB, overtar 110 av de 139 butikkene i Notabene-kjeden.

– Det er ennå ikke klart hva som skjer med de resterende butikkene, sier konserndirektør Thomas Midteide i DnB til DN.

Vil finne ny eier
Mye taler imidlertid for at en del av disse butikkene blir nedlagt.

Midteide sier til DN at DnB ikke har noe ønske om å drive en bokhandlerkjede over lang tid, og at banken vil søke en industriell eller annen type eier til å overta.

Tusen ansatte
Bostyrer Håvard Wiker er glad for at han har kommet frem til en løsning så raskt, ikke minst på vegne av de nesten tusen personene som arbeider i bokhandlerkjeden.

– DNB vil betale noe inn til boet, men vi snakker ikke om de store beløpene. Jeg har snakket med mange som kunne være aktuelle kjøpere av Notabene, men ingen kunne overta så mye som DNB, sier Wiker, som ikke ønsker å nevne navn.

Les også: Slik tenker han før han kjøper selskapet ditt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.