Igår spådde han platebransjens endelikt i Dagens Næringsliv.

Nå mener Jon Lech Johansen (21), mest kjent som Dvd-Jon, å ha oppdaget en ny måte å utnytte mobilnettet på.

Rent teknisk er den nye tjenesten en kombinasjon av internett, ip-telefoni og mobiltelefon. Foreløpig fungerer løsningen på telefonene til tre mobilprodusenter: Siemens, Nokia og Ericsson, men det jobbes med å tilpasse den til flere, skriver Dagens Næringsliv.

«Vil få panikkreaksjoner»
Dvd-Jons far, Per Johan Johansen, som er med på prosjektet, vil ikke ut med flere tekniske detaljer.

– Det er kort og godt en ny måte å bruke nettet på. Med den nye programvaren vi har utviklet, får man mobiltelefonen til å gjøre helt andre ting. Telenor og Netcom kommer til å hate dette. De vil få panikkreaksjoner fordi det blir en helt annen prising av tjenestene, sier Per Johansen til DN.

Kommer om en måned
Jon Lech Johansen, som har arbeidet med det nye produktet det siste året, er nå i den siste fasen av arbeidet før tjenesten kan lanseres om cirka en måned.

Investorere er med
Pappa Johansen sier han har fått to kjente, norske investorer med på laget. De går inn i et nyopprettet selskap hvor familien Johansen eier 25 prosent, de to norske investorene 49 prosent og ytterligere en utenlandsk samarbeidspartner 25 prosent, skriver Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.