Eide skal bestå som eget forlag under sine nye eiere.

Eide forlag ble startet av Bergens Tidendes grunnlegger Johan Wilhelm Eide i 1880 for å utgi den første ABC-en på landsmål. I nyere tid har Eide spesielt vært kjent for barnebøker, fantasy, verkutgivelser og bergensiana.

– Det er en smule romantikk i kjøpet av ærverdige Eide forlag. Det er et tradisjonsrikt Bergensforlag med mange spennende og historiske utgivelser vi ønsker å bevare, sier forlegger Arno Vigmostad i en pressemelding.

Eide forlag blir et søsterforlag til Fagbokforlaget, som fokuserer på fag- og lærebøker, og Vigmostad & Bjørke, som fortsatt vil ta seg av forleggernes brede allmennsatsing.

Eide skal satse mest på illustrerte verk framover, og på bedrifts- og organisasjonshistorie og andre utgivelser med lokal forankring.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.