Koronakrisen rammer alle, også Norges rikeste og mest innflytelsesrike. Det merker det eksklusive eventbyrået Off Piste, grunnlagt av tidligere Se og Hør-journalist og toppalpinist Odd Sørli.

– Det er dramatisk, sier Off Piste-sjef Jan Axel Syberg, som har permittert 23 av sine 29 ansatte, den tøffeste beslutningen han har gjort.

Byrået har hatt noen små arrangementer under koronakrisen, men aktiviteten er betydelig lavere enn i fjor.

DN har tidligere skrevet at selskapet har «rike, berømte og kongelige gjester», og er en av de mest kjente aktørene i eventbransjen.

– Covid-19 er dramatisk for bransjen vi er en del av. Jeg vil påstå at eventbransjen er en av de bransjene som kanskje er blitt hardest påvirket, sammen med reiseliv for øvrig.

Han vil ha myndighetene på banen, og etterlyser en forståelse av dramatikken i eventbransjen.

– Utsultet på opplevelser

Syberg tror likevel på en bedring fremover, i takt med at regjeringen lemper i smitteverntiltakene, og normaliteten gjenopptas i det norske samfunnet. Det vil også bidra til mer fest og moro.

– Jeg tror at vi gradvis vil se en optimisme komme fremover, spesielt en kundemasse som er utsultet på opplevelser, sier Syberg, som imidlertid tror det vil ta tid før alt er tilbake som før:

– Normalisering har vi ikke regnet med før i slutten av 2021.

Inntektene falt

Mens inntektene har skrumpet inn under krisen, viser regnskapet at inntektene falt allerede i 2019. Inntektene var ned nesten 1/4 til om lag 100 millioner kroner, mens driftsresultatet ble mer enn halvert til fem millioner kroner.

– Jeg er fornøyd med regnskapet, da vi tjener gode penger i en bransje hvor det ikke er en selvfølge. Ifølge ham er det en naturlig forklaring på tilbakegangen:

– Det er veldig enkelt, vi begynte i 2019 med en mye mer spesialisert strategi som går ut på å jobbe med unike opplevelser med kvalitet og skreddersøm som nøkkelord.

Off Piste skal nå bli enda spissere, og vil «ikke nødvendigvis» være så opptatt av topplinjeveksten.

– Dette handler om å gå tilbake til kjernen av det vi driver med, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.