Fono, som har 120 selskaper i ryggen, mener de nye reglene for VG-lista ikke øker listas troverdighet. Det er fremdeles de fire store plateselskapene som sitter med makten i alle ender, mener Fono.

– Vi vil ha en uavhengig hitliste i Norge, akkurat som i resten av Europa. Norges offisielle hitliste må utarbeides av en organisasjon som ikke har kommersielle interesser i listen, sier styreleder Larry Bringsjord i Fono til Dagens Næringsliv.

Må være uavhengig
Han har lagt merke til at det uavhengige markedsanalyseselskapet ACNielsen, som blant annet lager hitlisten Billboard i USA og offisielle hitlister i 18 andre land, vil gjøre det samme i Norge.

– For oss spiller det ingen rolle om det er ACNielsen eller andre. Men de som lager hitlisten, må være uavhengig av alle plateselskaper i Norge, både store og små. Dette har de fått til i resten av Europa. Det må være mulig å få det til også i Norge, mener Bringsjord.

Kritisk
Styrelederen i Fono er også kritisk til VG.

– Hverken VG eller andre mediehus kan ha kommersielle interesser i hitlisten, om den skal være troverdig, sier Bringsjord.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.