Regnskapet til Fredrik Skavlan as viser at programlederen for «Skavlan», som sendes på TV 2 og SVT, i 2019 kjøpte aksjer for nesten en halv million kroner i det norske lærequizselskapet Kahoot.

Selskapet bokførte at aksjene hadde en markedsverdi på 528.000 kroner ved utgangen av 2019. Siden nyttår har Kahoot, som er notert på Merkur Market, hatt en kursoppgang på nesten 50 prosent. Med det har Skavlans aksjer i Kahoot nå en verdi på drøyt 780.000 kroner.

Styreleder Ole Johan Prytz i Fredrik Skavlan as sier at Kahoot er et uhyre spennende selskap.

– Kursoppgangen i år er ikke annet en gledelig, selv om investeringen er beskjeden, sier Prytz.

Ifølge Prytz har ikke Skavlan-selskapet foretatt seg noe med aksjene så langt i 2020. Programlederen har ellers satt nær 12 millioner kroner i to First-fond – First Allokering og First Rente. Ifølge aksjonærregisteret eide Skavlan ved utgangen av 2019 privat aksjer i helseteknologiselskapet Your.MD.

Tilleggsutbytte: 17,5 mill.

Regnskapet viser også at Skavlan tok et tilleggsutbytte på hele 17,5 millioner kroner i 2019. Det kommer i tillegg til lønn på 1,8 millioner kroner og et ordinært utbytte på 750.000 kroner.

– Det har vært akkumulerte overskudd over flere år. I 2019 var det et rom for et utbytte og da besluttet styret å betale det, sier Prytz.

Fredrik Skavlan as omsatte i 2019 for 12,7 millioner kroner. Etter at selskapet mottok utbytte fra produksjonsselskapet Monkberry i Norge og i Sverige, endte resultatet før skatt på 15,3 millioner kroner.

Selskapets egenkapital er på 16,1 millioner kroner, ned fra 21,4 millioner kroner.

– Det var et helt standard driftsår, sier Prytz.

Forlenget med TV 2 og SVT

Skavlan forlot i 2018 NRK til fordel for TV 2 – og skulle da produsere fire sesonger på TV 2 og på SVT.

Verdien på toårskontrakten var for Skavlans produksjonsselskap Monkberry på 140 millioner kroner – der TV 2 måtte ut med 90 mill. og SVT rundt 50 mill., har DN tidligere skrevet.

Alle seerne ble ikke med over. Etter å ha hatt nesten én million seere på NRK, hadde den første sesongen på TV 2 mellom 200.000 og 300.000 seere. Etter sesongen tok TV 2 også grep og flyttet sendingene fra fredag til lørdag.

Vårsesongen var den siste i den opprinnelige kontrakten mellom Skavlan og kanalene, men i mars ble kontrakten forlenget. «Skavlan» skal imidlertid nå kun produseres og sendes på høsten, noe programlederen selv forklarte var av hensyn til sin samboer Maria Bonnevie og deres tre barn.

– For å få privatlivets puslespill til å gå opp kunne jeg bare forplikte meg til høstsesongene i denne runden. Jeg lever med en skuespiller, og om hun skal kunne ta roller utenfor Oslo-regionen må vi rett og slett dele året mellom oss. Kall det gjerne en pappaperm, fortalte Fredrik Skavlan i en pressemelding i mars.

Prytz bekrefter at det at programmet nå kun skal sendes en sesong i året etter hvert vil få konsekvenser for inntektene til Monkberry, og med det også trolig det årlige utbytte som Fredrik Skavlan as mottar fra Monkberry.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.