Fredrik Skavlan har i en årrekke vært hele Nordens tv-yndling med talkshow-programmet Skavlan, hvor han har gjestet en rekke stjernespekkede profiler. Men som Skavlan informerte om våren 2021, finnes det en tid for alt.

Etter å ha vært programleder for Skavlan siden 2009, ble fjorårets høstsesong av Skavlan den siste. Men med penger som strømmer inn, behøver programlederen neppe å finne nytt beite med det første.

Utbyttegilde

Gjennom sitt heleide selskap Fredrik Skavlan as har Skavlan tjent millioner i en årrekke. Fjoråret ble intet unntak. Regnskapet viser at selskapet fikk et driftsresultat på fem millioner kroner, mens bunnlinjen viste hele 16,7 millioner kroner. Bedriftens overskudd stammer i stor grad fra investeringer plassert i fond.

Fra notene opplyses det også at Skavlan har tatt tilleggsutbytte på 19 millioner kroner. Sammen med ordinært utbytte på én million tilsvarer det hele 20 millioner kroner.

Styreleder i Skavlan as, Ole Johan Prytz, sier at fjoråret var et bra tidspunkt for å gjøre nettopp dette.

– Skavlan tok utbytte fordi det var overskuddslikviditet i selskapet, og fordi han forvalter pengene like godt selv. Med tanke på bedriftens økonomiske situasjon var det også et godt tidspunkt, sier han.

Utbyttet har ført til at selskapets kontantbeholdning er blitt redusert med nesten fem millioner kroner.

Skavlan tok også tilleggsutbytte på 16 millioner i 2020, og 17,5 millioner i 2019. Med det summerer de tre siste årenes utbyttebetaling seg til over 55 millioner kroner.

Fortsatt profil

På sitt største samlet Skavlan over én million norske seere foran tv-benken. Men etter at Skavlan meldte overgang fra NRK til TV 2, falt seertallene drastisk.

I tillegg til å være en kjent tv-personlighet, er også Skavlan tegner. Han illustrerer blant annet den faste helgespalten «Uten Filter» i Dagens Næringsliv.

Til tross for sin avskjed med programlederyrket, kan Prytz informere om at Skavlan fortsatt vil holde seg aktiv innen mediebransjen.

– Vi har allerede nye prosjekter på gang som jeg ikke vil kommentere i detalj. Men jeg kan si at Skavlan vil fortsette å jobbe innen den samme mediebransjen. Selv om han ikke blir å se like mye foran skjermen, vil han fortsette å være en profil i Norge. Blant annet som foredragsholder. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.