Det viser en internrapport de tillitsvalgte i Mecom har utarbeidet, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: - Bare pengene telte for Orkla

Kutt etter løfte
Mecom-sjef David Montgomery har allerede kuttet i Polen. 65 journalister og grafikere mister jobben i avisen Rzeczpospolita.

Kuttplanene ble kjent i forrige uke, bare få dager etter at Montgomery uttalte til britiske The Independent at han hadde «absolutt ingen planer om sparke verken journalister eller trykkeriansatte».

-Ikke mye verdt
– Dette viser bare at Montgomerys ord ikke er mye verdt, sier konserntillitsvalgt Kjetil Haanes i Mecom Europe til Dagens Næringsliv.

Tillitsvalgte i Mecom Europe har tatt for seg budsjettplanene de neste tre årene og tatt høyde for betjening av renter og avdrag i milliardklassen med følgende konklusjon:

–1.000 ansatte er anslaget vi er kommet til dersom regnestykket skal gå opp. Vi regner med at både Norge, Danmark, Polen og Nederland vil bli rammet, sier en kilde til DN.

De "blodigste årene"
I rapporten blir det pekt på at kuttene allerede er ventet i løpet av neste år, men at 2008-2009 ligger an til å bli de "blodigste årene".

Mecom kjøpte i oktober Orkla Media for 7,5 milliarder kroner og måtte låne 70 prosent av kjøpesummen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.