Han slutter 30. september, samtidig som hans femårige åremål som administrerende direktør i NTV løper ut etter oppnådd konsesjon for digitalt bakkenett.

Rastløs sørlending
- Det at jobben i NTV er fullført for mitt vedkommende gjør det naturlig å vurdere andre alternativer enn å gå tilbake til NRK etter endt permisjon. Jeg har fått to vennlige og interessante jobbtilbud fra John G. Bernander som jeg de siste ukene nøye har vurdert. Jeg er kommet til at tiden er inne for et skifte. For rastløse sørlendingers vedkommende bør det skje hvert 35 år, sier Tor Fuglevik i en pressemelding.

Fuglevik begynte i NRK som nyhetsreporter 21 år gammel, rett etter Journalistskolen. Han arbeidet i Dagsnytt parallelt med fullføring av universitetsstudiene, og ble vaktsjef 24 år gammel. Som 28-åring ble han sjef for NRK Sørlandet, etter to år som informasjonssjef i Justisdepartementet med permisjon fra NRK.

Vil ikke krysse spor
Etter NRK Sørlandet ble Tor Fuglevik sjef for NRK Østlandssendingen. Han har hatt tre forskjellige programdirektørstillinger og har vært stedfortredende kringkastingssjef mens Einar Førde var kringkastingssjef.

- Jeg føler at jeg av fem forskjellige kringkastingssjefer er blitt vist så stor tillit og blitt gitt så mange rause muligheter til å påvirke NRKs utvikling gjennom en 30-årsperiode at nok får være nok. Det er ikke alltid klokt å krysse sine spor. NRK vil for meg nå stå tilbake som en haug med flotte minner og en stor gjeng med gode venner, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.