Det norske spillselskapet Funcom har ikke hatt suksess med sine siste spillutgivelser. Over 400 medarbeidere har forsvunnet ut det siste året. Selskapet går på lavbluss.

Nå varsler administrerende direktør Ole Schreiner at han vil hente ny kapital for å investere mer i nye spill, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi vil satse igjen, og ønsker å starte utvikling av et nytt spill så snart som mulig, sier Ole Schreiner til DN.

Funcom utvikler nå ett nytt spill, basert på de kjente Lego-figurene. Dette skal være klart neste år.

Schreiner ønsker å gjøre selskapet i stand til å ha flere jern i ilden. Til det trengs det penger.

410 av 550 ansatte er ute
I 2012 hadde Funcom et driftsunderskudd på 350 millioner kroner, i hovedsak som følge av nedskrivninger av «The Secret World». I første kvartal i år tapte spillselskapet også fire millioner kroner på driften.

Både «Age of Conan» (2008) og «The Secret World» (2012) kostet over 200 millioner hver å utvikle.

Fra å være 550 medarbeidere globalt er det nå bare 140 medarbeidere igjen.

– Dessverre har vi mistet mange gode medarbeidere, men vi er glade for at vi har klart å beholde 80 prosent av nøkkelkompetansen vi trenger. Alle spillene vi driver går i pluss, og salgsmessig er «The Secret World» bedre enn forventet. Kostnadsmessig er selskapet på et mye, mye bedre sted, sier Schreiner til Dagens Næringsliv.

Les også: Børspause i Funcom torsdag morgen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.