I en pressemelding beklager senior partner og sjef Hans Geelmuyden i Geelmuyden Kiese nok en gang to kommentarer i debatten om mangfold i kommunikasjonsbransjen som har gått de siste ukene.

I et intervju med bransjeavisen Kampanje 15. juni uttalte Geelmuyden at «kebabnorsk er ikke godt nok i GK». Dette skapte kraftige reaksjoner, blant annet fra kommunikasjonsrådgiver Umar Ashraf. I en opphetet Facebook-debatt skrev Geelmuyden at han fremsto som en «autoritær ekstremist» og ba han lære seg vestlige verdier.

Geelmuyden beklaget kommentaren mot Ashraf i et intervju med Kampanje 23. juni. Da DN intervjuet ham samme dag benektet han at kommentarene fremsto som rasistiske. Nå har han snudd.

– Jeg erkjenner at begge kommentarene er rasistiske. Uttalelsen om «kebabnorsk» er rasistisk på grunn av sammenhengen uttalelsen ble fremsatt i. Begge uttalelsene er for øvrig beklaget gjentatte ganger, skriver han i pressemeldingen.

Etter Geelmuydens uttalelser har både LO og Ikea avsluttet samarbeidene med kommunikasjonsbyrået. Flere av kundene har også tatt avstand fra uttalelsene.

– Samtidig ber jeg om å bli trodd på at disse kommentarene ikke representerer hva jeg står for som menneske. I handling har jeg i 31 år arbeidet intenst for å gjøre Geelmuyden Kiese til en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass. Jeg håper at både nåværende og tidligere kolleger kan bekrefte dette. Hendelsene de siste ukene motiverer meg til ytterligere innsats for mer mangfold og integrering, både i GK, og i samfunnet, fortsetter skriver Geelmuyden i pressemeldingen.

Her er Geelmuydens beklagelse:

«Jeg beklager på det sterkeste begge kommentarene, og er svært lei meg for den smerte og det ubehag kommentarene har skapt. Semantikk og språk er viktig fordi gale ord skaper fordommer. Fordommer i sin tur kan føre til hat og vold. Jeg anerkjenner at kommentarene mine var skadelige, ufølsomme og uakseptable. Jeg forstår at jeg som opinionsleder har et stort ansvar for å fremme mangfold gjennom både ord og handling, og lover i fremtiden å avstå fra rasistiske ytringer».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.