Get er enige med TV 2 om ny pris, og i disse dager får Gets kunder brev om hva det vil koste dem. De 135.000 enkeltkundene får en prisøkning på 30 kroner i måneden, 360 kroner i året, skriver Dagens Næringsliv.

Dette er en økning på over 9 prosent, men den skyldes ikke bare TV 2, ifølge Get. Hvor stor økning borettslagskundene får er ikke kjent, men dette er trolig lavere enn de 30 kronene per måned.

I brevet til sine kunder skriver Get:

«Kulturdepartementet la til grunn for disse forpliktelsene at kabel-tv-kundene heretter skulle betale en vesentlig høyere pris for TV 2. På basis av denne endringen har Get og TV 2 nå kommet frem til enighet om en ny, langsiktig avtale og pris som sikrer Gets kunder tilgang til alle TV 2-kanalene.»

Brevet forteller også at økningen delvis skyldes betaling for nye kanaler som Canal 9 og Vox.

-TV 2 er et element i prisøkningen, men det er en generell prisøkning som gjelder flere forhold. For borettslagskundene forhandler vi med hvert enkelt borettslag, sier direktør for samfunnskontakt Øyvind Husby i Get.

Husby sier at Gets prisnivå er likt med eller lavere enn konkurrentene til tross for prisøkningen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.