Inntektene fra cd-salget har sunket med en tredjedel i forhold til 2009 hittil i år. Nå kommer enda en dårlig nyhet for plateselskapene, skriver Dagens Næringsliv.

Inntektene fra lovlig nedlastet musikk har stagnert, mens inntektene fra streaming har tredoblet seg i løpet av ett år.

- Dette bekymrer oss veldig. Det vi har fått av inntekter fra streaming så langt kan overhodet ikke erstatte digital nedlastning, sier lederen av foreningen for norske plateselskaper (Fono), Larry Bringsjord, til DN.

Så langt i år har bransjen tjent 137 millioner kroner på cd-salg, 35 millioner kroner på nedlasting, men bare 15 millioner kroner på streaming. Dette skjer på tross av en eksplosjonsartet økning i antall brukere av streamingtjenestene,

-Skikkelig dårlig nyhet

- Dette er en nyhet for meg. Og den er skikkelig dårlig. Mitt håp var at plattformene for lovlig nedlasting var blitt så gode at dette bare ville øke fremover, sier Bjørn Eidsvåg.

At inntektene fra streamingtjenestene skal dekke inn tapet har han ikke troen på ennå.

- Vi tjener nesten ingenting på det. Hittil har det ikke kommet noe man kan kjøpe noe særlig vin for. Eller gitarplekter for den saks skyld, sier Eidsvåg til DN.

Les også: Rasler med sablene mot piratnettverk

Norske plateselskap dropper Spotify


Norsk suksess med gratis musikk

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.