Ambulansesjåfør Erik Schjenken, som ble anklaget for rasisme, får 100.000 kroner fra Medieofferfondet. Fondet er etablert av finansmannen Øystein Stray Spetalen.

Formålet er å støtte personer som har fått urettmessig behandling i mediene. Pengene kommer fra forliket som Spetalen inngikk med Dagbladet i februar etter at avisen skrev at en finanskjendis gikk amok på et utested i Oslo.

Øystein Stray Spetalen sier til VG at han så hvilken «ekstrem belastning det var å bli hengt ut i mediene» i den saken. Han forteller at det gikk med mye tid og ressurser for å ta opp kampen.

– Da gikk tankene til dem som ikke har de samme ressursene og kontaktene, sier han.

Sammen med advokat Cato Schiøtz har Spetalen kommet fram til at ambulansesjåfør Schjenken var den personen som fikk mest urettmessig behandling i mediene i 2008. Han er derfor den første som får støtte fra fondet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.