LO får gjøre som de vil, men hadde det vært uravstemning der LOs medlemmer hadde fått stemt over dette, hadde jeg stemt nei, sier næringsminister Trond Giske til Dagens Næringsliv.

– Det er en av Norges største mediebedrifter, og jeg har ikke truffet en eneste rødgrønn politiker som er for en utflagging av TV 2. Man skal i hvert fall være ganske naiv hvis man tror at slikt kan skje uten at det blir politisk turbulens. Vi har ingen mulighet til å instruere A-pressen eller Telenor, men vi sier veldig tydelig fra, sier Giske.

Dragkamp i ett år
I over et år har det pågått en dragkamp om eierskapet i TV 2. Selskapet er i dag eid 50–50 av A-pressen og danske Egmont. A-pressen har nylig kjøpt lokalaviskonsernet Edda Media.

Styret i A-pressen har gitt fullmakt til å forhandle om et salg av halvparten av TV 2 til Egmont, som har forkjøpsrett.

Næringsdepartementet og Giske eier 54 prosent av Telenor, som igjen eier 44 prosent av A-pressen.

Giske er skeptisk til at TV 2 skal stå uten norske eiere i fremtiden.

– Jeg oppfatter det som det er en stor politisk motstand imot å flagge ut TV 2. Det er viktig at A-pressen og eierne er klar over de samfunnsmessige sidene ved et slikt salg. Jeg tror generelt at eiere som selv har forankring i Norge lettere ser de samfunnsmessige sidene ved en virksomhet, sier han.

Ingen kommentar
– Vil du snakke med LO-leder Roar Flåthen om salget?

– Jeg vil ikke si noe om hvem jeg snakker med, men jeg legger ikke skjul på hva jeg mener om dette, sier Giske.

A-pressens konsernsjef Thor Gjermund Eriksen har ingen kommentar til Giskes kritiske holdning.

– Generelt kan jeg si at A-pressens strategi settes av A-pressens ledelse og styre. Forøvrig har jeg ingen annen kommentar til prosessen, sier han.

Heller ikke TV2 vil kommentere saken i DN. De ansatte i A-pressen er negative til et salg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.