– Jeg vil være veldig på vakt mot en utvikling der stadig flere fotballkamper blir vist på betal-tv. jeg vil kalle inn til møter med både fotballforbundet, Norsk Toppfotball og tv-aktørene for å sikre at det også i fremtiden blir vist fotball på allmennkringkasterne. Fotball er for alle, ikke for de få, sier kulturminister Trond Giske til VG.

Giske får ikke gjort noe med milliardavtalen som allerede er inngått mellom fotballforbundet og TV 2/Telenor, og han mener også at denne er grei i og med at det er lagt opp til en gratiskamp i uka på TV 2.

Redd mer fotball blir betal-tv
Han frykter imidlertid at mer fotball vil ende som betal-tv i fremtiden, og sier til avisen at det finnes krefter som trekker i den retning, de vil skumme enda mer av fløten.

Giske er redd den digitale tv-utviklingen vil bidra til å innføre flere betalingstjenester. Han understreker overfor avisen at politkerne har et ansvar for at utbyggingen av det digitale bakkenettet ikke fører til at folk i større grad må shoppe store idrettsopplevelser på tv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.