Siden 2009 har Hegnar Media, som omfatter Finansavisen og Kapital, gått med et samlet underskudd på nær 54 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet er heleid av Perioscopus, som Trygve Hegnar eier sammen med sine to barn.

Nettjenesten Hegnar Online ble fusjonert inn i Hegnar Media i 2011. Regner man inn nettvirksomheten fra 2009, bedrer regnestykket for Hegnars medievirkesomhet seg med 6,4 millioner de fire siste årene.

På spørsmål fra DN om han er villig til å fortsette å tape penger, svarer Trygve Hegnar, som er styreleder og daglig leder i Hegnar Media, i tillegg til ansvarlig redaktør i Finansavisen og Kapital:

– For et meningsløst spørsmål. Hva er alternativet? Skulle jeg legge ned min publisistiske virksomhet? Selvfølgelig skal vi fortsette. Vi har holdt på siden 1971, og vi har det veldig bra.

Venter overskudd
Hegnar vil ikke kommentere fjorårets regnskap, men sier til DN at de venter overskudd i år blant annet etter å ha kuttet kostnader på en rekke felter.

I styrets beretning for ifjor står det at «Inntektene har hatt en negativ utvikling i 2012, men reduksjonen i kostnader har vært vesentlig.»

Av regnskapet fremgår det ingenting om lønnsomheten i de enkelte mediene.

Ved siden av Dagens Næringsliv, er Finansavisen eneste dagsavis med opplag på over 20.000, som selger flere aviser i dag enn for fem år siden med et opplag stabilt på oversiden av 25.000.

Les også: Siem hardt ut mot Hegnar: - Du må handle nu før din tid renner ut<b>Høiness mener Hegnar driver personforfølgelse</b>

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.