Mannen som spiller butikksjef i ICA-reklamene i Sverige er rasende på butikkens juks med datostemplingen på kjøtt.

 Hele Sverige er sjokkerte etter svensk fjernsyns avsløring av at kjøtt som går ut på dato blir pakket om og gitt ny og "bedre" holdbarhetsmerking. Kjøtt som er så dårlig at det ser ille ut er også blitt kjørt i kjøttkvernen og solgt som fersk kjøttdeig.

ICA-Stig i harnisk
Og nå kommer kritikken til og med fra en av ICAs "egne", nemlig skuespiller Hans Mosesson, skriver dinapenger.se.

Han er i Sverige for tiden bare kjent som ICA-Stig, ettersom han spiller butikksjefen Stig i en serie reklamefilmer for matvaregiganten. I Norge har vi en tilsvarende reklameserie der vår egen Finn Schau spiller butikksjefen Gunnar.

Men "ICA-Stig" er kanskje ikke underlagt kjedens informasjonspolitikk, slik de andre butikksjefene er. I alle fall har han nå latt seg intervjue i media, der han ikke legger fingrene i mellom i karakteristikken av kjeden han reklamerer for.

- Det er trist. Jeg synes det er utrolig at man kan risikere folks helse for å tjene noen kroner på kjøttdeig. Det er skammelig, synes jeg, sier Hans Mosesson til avisen Resumé ifølge dinapenger.se.

 Får fortsette i jobben
Enkelte vil kanskje si at det ville være til det beste for ICA om noen av deres virkelige butikksjefer hadde gått ut og sagt det samme. Og kanskje mener også ICA-ledelsen det. I alle falll har de rykket ut og støttet ICA-Stigs utfall mot butikken, og garantert at han får fortsette som hovedrolleinnehaver i reklamefilmene.

For øvrig har det også vakt en viss oppsikt i Sverige i dag at en gruppe som hevder å være ansatte i ICA har opprettet en egen diskusjonsgruppe på Facebook, der de oppfordrer alle som har vært med på kjøttjukset om å vitne mot kjeden. Gruppen har imidlertid bare seks medlemmer så langt, og det er ikke bekreftet at de virkelig er ansatte i ICA-kjeden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.