– Det har vært en kjempelang prosess å prise selskapet, og det er mange faktorer der. Vi har sett på lignende salgsobjekter, men det er ikke så mye vi kan sammenligne oss med, sier Ida Eliassen-Coker.
Sammen med komiker Sigrid Bonde Tusvik har hun grunnlagt selskapet IEC Publishing as, som eier magasinet Altså, der hun selv er sjefredaktør.
Nå ønsker de å selge 20 prosent av selskapet, og prisen de har satt er 83,3 kroner per aksje, på totalt 75.000 som blir tilgjengelig. Det betyr at de selv anslår at selskapet er verdt 25 millioner kroner.
– Er du redd dere er priset for høyt?
– Nei, jeg er helt trygg på den prisen og sikker på at våre lesere og de som forstår hva vi vil med Altså er enige. Men jeg er også sikker på at vi kommer til få kommentarer utenfra fra dem som ikke helt forstår og som nok mener det er for høyt, sier Eliassen-Coker.
Hun forteller at de har fulgt lignende prosesser i Medier24, og det amerikanske magasinet Darling før salg.
– Dette er gjort med innspill fra folk vi stoler på, som digger konseptet og som har erfaring med verdsettelse av selskaper. Folk som virkelig forstår hvor bra det er, og ikke fra dem som sier «næh», forteller hun.
Kan hente over seks mill.
Mange rynket på nesen da Eliassen-Coker og makker Tusvik lanserte planer om et kvinnemagasin på papir, fritt for reklame og «fire sider om quinoa», i en tid der stort sett alle som utgir på papir har sett et veldig opplagsfall.
Fra 2018 til 2019 ble det rett over 2,1 millioner færre trykte blader og magasiner i norske hyller, viser opplagstall fra Mediebedriftenes Landsforening.
Gjennom å tegne abonnenter i forkant av utgivelsen fikk Eliassen-Coker og teamet folkefinansiert de fire første utgavene. Et knapt år etter første blad ble sluppet har Altså nesten 8500 abonnenter, og et budsjett på rundt seks millioner.
Får de solgt alle aksjene, vil de hente inn over 6,2 millioner kroner og slik doble dagens budsjett. Minste tegningsbeløp er satt til 1000 kroner, fordi Eliassen-Coker vil sikre at abonnenter kan sikre seg et eierlodd.
Med dobbelt budsjett tror Eliassen-Coker at de kan doble antall abonnenter til 20.000 innen fem år, med mulighet for 30.000 abonnenter.
– Hvem kan dere sammenligne dere med?
– Vi kan ikke sammenligne oss med noen norske magasiner i den forstand, fordi vi nok blir for annerledes. Derfor leses vi også av folk som ikke vanligvis leser blader. Så det vi kan ta utgangspunkt i, er kvinner i den aldersgruppen vi skal treffe, sier Eliassen-Coker.
– Bare i alderen 30 til 50 år er det 700.000 kvinner i Norge. Aldersspennet på våre lesere er mye større enn det, så jeg føler det er mye å ta av.
Ingen plan B
Eliassen-Coker forteller at med et doblet budsjett ønsker de å jobbe med egne gravesaker, og å ansette noen til å jobbe administrativt for dem. Hun har også lyst til å utvide tilbudet, gjennom blant annet å lage tv, arrangementer og holde kurs.
Ideen bak Altså er å lage et magasin helt uten reklame, og Eliassen-Coker understreker at det forblir på den måten.
– Kan Altså komme til å begynne med content marketing?
– Aldri! Enda verre. Nei, ingenting sånt. Leserne kan stole på oss. Det de får hos oss, det er det ingen andre grunner til at de får enn at vi synes det er bra stoff.
Hun er spent på hvordan finansieringsrunden vil gå, og om det blir en lett eller seig prosess.
– Har du noen plan B om dere ikke lykkes med det her?
Eliassen-Coker ler.
– Nei, egentlig ikke. Jeg tenker det vil gå av seg selv. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.