Langrennsløperen Johannes Høsflot Klæbo kan se tilbake på 2020 som et meget inntektsbringende år, ifølge ferske regnskapstall.

24-åringen økte inntektene med over fire millioner kroner og fikk et driftsresultat på 8,9 millioner kroner. Samtidig tok han ut en lønn på 1,8 millioner kroner.

Dette er en betydelig forbedring fra 2019 da skiløperen hadde inntekter på 6,6 millioner og et resultat på 1,9 millioner kroner.

Trolig skyldes det fantastiske året en gigantavtale med sponsor Uno-X, som ifølge VG er verdt 25 millioner kroner. Uno-X og Klæbo har inngått et samarbeid frem til 2025, og det skal være snakk om en av de største sponsoravtalene for en norsk skiløper i nyere tid.

– Jeg tror ikke jeg skal gå inn på tall, men det er ingen tvil om at det er en viktig og stor avtale for meg, sa Klæbo til VG den gang.

Til sammenligning var Petter Northugs sponsoravtale med Coop verdt 30 millioner.

Gigantavtale

Avtalen landet Klæbo etter at Norges Skiforbund i fjor åpnet opp for å frigjøre en markedsplass som skiutøverne selv kan benytte seg av i konkurranser. Men Klæbos sponsoravtale høstet samtidig kritikk.

Eksperter fryktet nemlig at Klæbo ville droppe landslaget, for avtalen gjorde ham mer uavhengig til å gjøre som han selv vil. Andre landslagskamerater har nemlig ikke klart å få i stand en avtale på størrelse med Klæbos.

– Det er mange scenarier her, men en ting det bidrar til er at han har enda sterkere kort neste gang det skal forhandles. Det kan føre til at så lenge han er fornøyd og får det som han vil så blir han nok værende på landslaget, men hvis han ikke blir det som Northug i sin tid opplevde, så er det enda enklere å bryte ut når han får laget sitt eget apparat på den måten her, sa sportskommentator Birger Løfaldli til Nettavisen i fjor.

Populær på sosiale medier

Under vinter-OL i Pyeongchang vant Klæbo tre gullmedaljer, og ble tidenes yngste, mannlige gullvinner i langrenn. Han er også deltidsstudent ved NTNU.

Trønderen har i tillegg 426.000 følgere på Instagram og egen Youtube-kanal med 117.000 abonnenter.

– Stort sett er jeg glad i å trene. Det er ikke det artigste jeg gjør. Men det er jobben min, en del av det du må igjennom, for å nå et mål fremme i der. Og ingenting er bedre enn følelsen etter en hardøkt, sa Klæbo til DN i mars i år.

For øyeblikket befinner langrennsprofilen seg på treningsleir i de italienske alpene hvor han forbereder seg til den kommende sesongen, der det store høydepunktet er OL i Bejing i februar neste år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.