For tredje gang på halvannet år er Alle Skal Med as begjært konkurs. Denne gangen er det imidlertid ikke John Arne Riise som sitter på eiersiden. I slutten av februar solgte den tidligere fotballstjernen selskapet sitt til Joakim Bruno Larsen (35).

Larsen eide et eget blikkenslagerselskap, men ble selv slått personlig konkurs i fjor sommer. Da Alle Skal Med as ble solgt var det allerede begjært konkurs av Oslo Kemnerkontor med et krav på 805.000 kroner, skrev Nettavisen i starten av mars.

Alle Skal Med as het JA Riise helt frem til juli 2018. I fjor skrev Finansavisen at inntektene i 2018 kom hovedsakelig fra John Arne Riises foredrag, TV-opptredener og boksalg. Det er registrert under næringskoden eiendomsforvaltning.

Larsen forteller imidlertid at han hadde planlagt å tjene penger på bilsalg, men at det ser vanskelig ut på grunn av koronaviruset. Fredag ettermiddag må Larsen i nytt konkursmøte i Oslo byfogdembete. Ifølge Soliditet har Alle Skal Med as et utestående skattekrav på 263.000 kroner. Det kommer ikke selskapet til å klare å betale før rettsmøtet, opplyser Larsen.

– Det blir konkurs i morgen, sa han til DN torsdag ettermiddag.

Stoppet av pandemien

John Arne Riise hadde en eventyrlig karriere i blant annet Monaco, Liverpool og Roma. Han har nylig tatt trenerkurs og er hovedtrener i tredjedivisjonslaget Flint Fotball. For tiden er han på innspilling av «Farmen Kjendis» og derfor ikke tilgjengelig for kommentar.

Riises manager, Erland Bakke, vil ikke kommentere hvorfor selskapet ble solgt i februar. Etter salget har ikke John Arne Riise lenger noen roller i norske aksjeselskap.

– Dette er et selskap som ble solgt for en del måneder siden til glede for selger og kjøper. Utover dette har vi ikke noen kommentar til selskapet og dagens drift, skriver Bakke i en tekstmelding.

Hverken Bakke eller Larsen vil kommentere hvor mye selskapet ble kjøpt for eller hva slags innhold det var i selskapet.

– Jeg tok over selskapet for å se om det var noe av verdi og tenkte jeg kunne nyttegjøre meg selskapet i forbindelse med en ny forretningsidé, men pandemien satt en stopper, sier Larsen.

Ville tjene penger på bilsalg

– Vi har søkt om utsettelse av forskuddsskatt siden nye regler fra regjeringen åpner for det, men vi har ikke fått svar. Så lenge selskapet ikke har omsetning klarer vi ikke å betjene forskuddsskatten. Jeg prøvde, men pandemien satt en stopper for forsøket, sier Larsen.

DN har stilt Larsen en rekke oppfølgingsspørsmål, men han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Alle Skal Med as har hatt noen trøblete økonomiske år. I januar i fjor ville Skatt øst slå selskapet konkurs. Da hadde fem kreditorer krav mot selskapet på 1,1 millioner kroner. Da uttalte Erland Bakke at det ville bli ryddet opp i. Konkurskravet ble senere trukket.

Ifølge ligningstallene for 2018 hadde John Arne Riise en formue på 1,47 millioner kroner og inntekter på 1,1 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.