Christer Tromsdal skal ha tipset Dagens Næringsliv om Kjell Inge Røkkes sertifikatplaner allerede før Røkke tok eksamen 21. mai 2001. Det hevder Tromsdals tidligere venn og forretningspartner Ole petter Lindegaard overfor VG.

Tromsdal skal ha ringt og tipset DN et drøyt halvår etter at han selv ble avslørt i en omfattende DN-saken. Den såkalte ABI-saken kulminerte ifjor med at Tromsdal ble dømt til betinget fengsel. Økokrim har anket straffeutmålingen. Tromsdal ble i år også dømt til seks måneders fengsel, hvorav to måneder ubetinget, for å ha forsøkt å påvirke vitner.

- Ringe DN
- Tromsdal og Øye er gamle partnere. Øye kom opp på vårt kontor og sa at han var i ferd med å lære opp Kjell Inge Røkke i å kjøre båt. Og det var han veldig stolt av, sier Lindegaard til VG. Ifølge VG ringte Tromsdal til en DN-journalist da Øye hadde gått.

- Med en gang Øye hadde gått, ringte Tromsdal til DN. Jeg antar at det var til Eskil Engdal. Det var egentlig ment som en morsom sak, om at Røkke tok båtsertifikatet, sier Lindegaard til VG. Ifølge Lindegaard var formålet med å tipse DN å "drite ut" Kjell Inge Røkke.

Oppslaget i VG ble tirsdag et tema i rettsalen. Der avkreftet DN-journalist Eskil Engdal at han skal ha kjent til sertifikatsaken tidlig på sommeren.

- Det har jeg en kommentar til. Det medfører ikke riktighet, sa Engdal i retten.

Avviser påstandene
Også Christer Tromsdal avviser Lindegaards påstander.

- Han sier vel hva som helst for å få seg et gratis måltid med en journalist. Dette lukter hevn lang vei, sier Tromsdal.

Han fnyser av at Lindegaard hevder at Tromsdal er fredet i Dagens Næringsliv.

- Jeg har ikke akkurat vært fredet i DN, men det er mulig Lindegaard ikke har lest så mye i DN de siste årene. De hadde kanskje ikke DN i fengselet i Østerrike, sier Tromsdal(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.