Bakgrunnen for at journalistene klager sin egen avis inn for Pressens Faglige utvalg, er utgivelsen av temaavisen Sørlandsparken 2. januar, som redaksjonsklubben mener representerer et alvorlig brudd på Vær Varsom-plakatens punkt om å skille reklame og redaksjonelt stoff.

Ingen beklagelse
– Vi har gitt sjefredaktøren muligheten til å beklage form, innhold, bruk av innkjøpt journalistikk og mangel på informasjon til ansatte i egen redaksjon. Heller ikke under allmøtet mandag registrerte redaksjonsklubbens medlemmer noe tilløp til beklagelse angående temaavisen. Det er ventet fem nye bilag i løpet av året, og vi ser det som viktig å få en faglig vurdering av slike temaaviser under vår logo, sier klubbleder Marianne Gauslaa til Journalisten.

Sjefredaktør Hans-Christian Vadseth har foreløpig ikke kommentert saken.

Dårlig stemning
Stemningen i Fædrelandsvennen har vært svært dårlig den siste tiden etter at journalistene ble ilagt lønnsdiktat, mens sjefredaktøren selv forhandlet seg til en rekordhøy lønn på 1,8 millioner kroner og bonusavtale på inntil 20 prosent da han ble ansatt i fjor. Etter langvarig misnøye blant de ansatte, kunngjorde Vadseth og administrerende direktør Lars Erik Torjussen mandag at de sier fra seg bonuser for 2008 og 2009.

Klubbleder Marianne Gauslaa understreker at klagen til PFU ikke har noe med lønnsdiktatet å gjøre, eller at den er et uttrykk for en generell mistillit til sjefredaktøren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.