I jakten på kuttmuligheter har Dagbladet-ledelsen leid inn et team på fem-seks konsulenter fra Boston Consulting Group (BCG).

" The Boston Stranglers"
Konsulentene, som internt i avisen blir kalt The Boston Stranglers, har ikke fått journalistenes tillitt, og igår brøt redaksjonskluppen i avisen alt videre samarbeid i spareprosjektet, skriver Dagens Næringsliv.

-Døren står alltid åpen hvis ledelsen vil snakke med oss, men vi kan ikke samarbeide om et prosjekt der vi ikke støtter metodegrunnlaget, sier redaksjonsklubbleder, Ulf Andre Andersen til DN.

Ifølge DN har man blant annet målt hvor lange sakene journalistene leverer inn, og hvor mye av sakene som faktisk kommer på trykk, og det er også spurt om hvor lang tid de enkelte journalistene bruker på ulike gjøremål i løpet av arbeidsdagen.

Synd og trist

Dagbladets ansvarlige redaktør Thor Gjermund Eriksen synes det er synd at journalistene har trukket seg, men han kan ikke gå inn på enkeltheter.

-Hvis målemetodene ikke viser seg å gi riktig bilde, skal resultatene selvsagt måles mot virkeligheten, sier Eriksen til DN.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.