E-sportlaget Nordavind meldte tirsdag at det har inngått en avtale om å kjøpe 00Nation og samtidig hente opptil 50 millioner kroner i friske penger.

I kapitalinnhentingen har Juventus-stjernen Arthur Melo forpliktet seg til å delta med en ikke-oppgitt sum. Den brasilianske landslagsspilleren blir dermed aksjonær i Nordavind.

– Med 00Nation-transaksjonen får vi et globalt fotfeste og med oss et team som har bevist at de klarer å bygge et stort globalt samfunn av følgere på Internett ved å krysse gaming og e-sport med aktiviteter relatert til musikk, film/tv, kunst og tradisjonell sport, sier Nordavind-styreleder Magnus Halvorsen til DN.

Tor Olav Trøim, som er største eier i Nordavind gjennom Magni Sports med om lag 40 prosent av aksjene, deltar med tre millioner kroner i kapitalinnhentingen.

Brasilianske Arthur Melo (til venstre) kommer inn som eier når Nordavind henter penger. Her avbildet i en kamp mellom Juventus og Udinese tidligere i år.
Brasilianske Arthur Melo (til venstre) kommer inn som eier når Nordavind henter penger. Her avbildet i en kamp mellom Juventus og Udinese tidligere i år. (Foto: Marco Alpozzi/AP/NTB)

Kontanter og aksjer

Nordavind, som er notert på markedet for unoterte aksjer (NOTC), er tirsdag verdsatt til rett over 76 millioner kroner. DN omtalte e-sportselskapet i fjor høst da det flyttet inn i lokaler i Bjørvika i Oslo, og gjennomførte en emisjon på noen titalls millioner kroner.

Etter en sped oppstart som ideell forening i 2011, da under navnet BX3, har Nordavind blitt en av Norges mest fremtredende e-sportlag. I 2017 kom Trøim inn på eiersiden gjennom sitt Magni Sports as, og laget slik det nå er kjent ble omdøpt i samarbeid med eliteserieklubben Vålerenga, der Trøim også er eier.

Kjøpet av 00Nation skal gjennomføres gjennom utstedelse av 2,8 millioner nye aksjer i Nordavind, samt et kontantvederlag på rundt 12 millioner kroner. Videre skriver Nordavind at det vil hente opptil 50 millioner kroner i en kapitalinnhenting, som gjøres som en rettet emisjon. Tegningskursen er satt til 15 kroner per aksje. Det er det samme som aksjen sist ble omsatt for i gråmarkedet.

Dagens 00Nation-aksjonærer vil bli sittende med en eierandel på om lag 25 prosent i det sammenslåtte selskapet etter emisjonen. 12 millioner kroner av pengene fra emisjonen skal altså gå til oppkjøpet, mens det resterende beløpet skal brukes på å bygge opp det nye, sammenslåtte selskapet.

– Med denne transaksjonen har vi en visjon om å bygge et globalt ledende e-sport selskap som blant annet vil operere sin egen gaming-liga og andre underholdningsformater på Internett. Basert på dagens forretningsplan, har vi en målsetning om å gå cashflow-positive i 2023, sier styreleder Halvorsen.

Det er Sebastian Geurts, en av folkene bak det anerkjente e-sportlaget Faze Clan, som skal lede det nye, fusjonerte selskapet. Han er også grunnlegger av 00Nation.

Trøim går inn med tre mill.

Det er altså andre gangen på under ett år at Nordavind går ut i markedet for å hente friske penger. I den siste emisjonen har styreleder Magnus Halvorsen, som for øvrig er sjef i Trøims tørrlastrederi 2020 Bulkers, forpliktet seg til å tegne seg for aksjer for ti millioner kroner.

I tillegg forteller styrelederen at NHL-proffen Mats Zuccarello, som allerede er aksjonær i Nordavind, også har tegnet seg for aksjer i kapitalinnhentingen. Det samme har håndballstjernen Sander Sagosen og ishockeyspilleren Aleksander Bonsaksen.

VG har tidligere omtalt Zuccarellos investering i e-sportselskapet.

– Hvordan fikk dere en brasiliansk landslagsspiller med på laget?

– Teamet bak 00Nation har et sterkt globalt nettverk og kontakten ble startet av en av våre nye, brasilianske kollegaer som kjenner spilleren via e-sport og gaming, sier Halvorsen.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvor mye Juventus-stjernen går inn med, men beskriver det som «et betydningsfullt beløp som reflekterer at han har uttrykt et ønske om å engasjere seg i selskapet i tiden fremover».

– Ligger det an til en børsnotering av Nordavind i overskuelig fremtid?

– Det har vi ingen umiddelbare planer om, men det er ikke unaturlig at vi vurderer det i fremtiden.

Investor Tor Olav Trøim deltar med tre mill. kroner i emisjonen i Nordavind.
Investor Tor Olav Trøim deltar med tre mill. kroner i emisjonen i Nordavind. (Foto: Didrik Linnerud Arnesen)

«Et supplement»

Stein Wilmann, som har vært daglig leder i Nordavind i en årrekke, vil fremover ta seg av det operasjonelle som er knyttet til e-sport og gaming, mens Geurts som administrerende direktør tar av seg den overordnede driften.

Wilmann forteller til DN at det var styreleder Halvorsen som satte ham i kontakt med Guerts og 00Nation.

– Jeg og Sebastian fant tonen raskt og innså at vi har to selskaper som komplimenterer hverandre godt. Etter det brukte vi tid på å legge planer, og det man ser i dag er frukten av de planene.

Wilmann sier at dette kun er ett av mange steg på reisen for å gjøre Nordavind til en global aktør innen e-sport og gaming. Han deltar selv med en halv million kroner i den forestående emisjonen gjennom sin families holdingselskap Wilmann Holding as.

– 00Nation driver talent management, og representerer blant annet Herman Tømmerås, Johnny Hurts (ene halvdelen av Broslo) og Chris Abolade. Det blir et supplement til det vi gjør på e-sport og gaming, forklarer Wilmann.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.