1. april ble det kjent at Ole Jacob Sunde skulle gå av som Schibsted-styreleder, etter 22 års funksjonstid i Schibsted-styret.

Av innkallingen til generalforsamlingen i mediekonsernet, går det frem at valgkomiteen foreslår Karl-Christian Agerup som styrets leder og tidligere DNB-sjef Rune Bjerke som styrets nestleder.

Agerup er allerede styremedlem i Schibsted, og for tiden partner i gründerfabrikken Antler. Agerup var med på å starte venturekapitalfondet Northzone Ventures, der han også var partner fra 1994–2009. Inntil i fjor var Agerup også styremedlem i DNB.

– Dette er en oppgave jeg gleder meg til, men som jeg også har en betydelig grad av ærefrykt for å begynne på. Schibsted er stort og viktig selskap som jeg kjenner godt, sier Agerup til DN.

Agerup mener Schibsted, som blant annet eier VG, Aftenposten og svenske Aftonbladet, bare er blitt viktigere som selskap den siste tiden.

– I den verden vi lever i nå, med det som foregår i Ukraina, er det å verne om pressefrihet, med transparens og uavhengige medier, utrolig viktig. Schibsted spiller en helt vesentlig rolle i å beskytte de verdiene som jeg tror er helt avgjørende for fungerende demokratier ikke bare i Vest-Europa, men også i resten av Europa.

– Mye verdiskaping igjen

Agerup sier han er imponert over det Schibsted har fått til på digitale medier, men mener konsernet har mer å gå på.

– Det er mye verdiskaping igjen, Schibsted har et stort potensial, selv om vi allerede når rundt ti millioner mennesker hver dag gjennom våre medier og produkter, sier Agerup.

Schibsted har en markedsverdi på 46 milliarder kroner på Oslo Børs, fordelt på A- og B-aksjer. Aksjekursene har falt nærmere 60 prosent siden toppen i august i fjor.

Agerup sier det viktigste fremover blir å fortsette på den jobben som er gjort for å skape lønnsomhet i konsernets forskjellige mediebedrifter.

– Men det blir nok i enda større grad også viktig å utnytte posisjonen vi har på annonsesiden. Schibsted har vært i kontinuerlig endring siden børsnoteringen på begynnelsen av 90-tallet, og den endringstakten vil fortsette med en helt utmerket ledelse, sier Agerup.

Schibsted eier rundt en tredjedel av det Oslo Børs-noterte rubrikkselskapet Adevinta, hvis aksjekurs også har falt nærmere 60 prosent siden august i fjor. Adevinta er blant Børsens største selskaper med en markedsverdi på 94 milliarder kroner, så svingninger i Adevinta-kursen påvirker Shibsted-aksjen i betydelig grad.

Schibsted er også eier av markedsplassen Finn.no.

Flere nye

Som en del av lederteamet i Antler jobber Agerup for å hjelpe gründere med å lykkes globalt. Forretningsideen er å senke barrierene for de aller beste talentene som ønsker å ta steget fra næringsliv eller akademia til å bygge sitt eget selskap, og deretter hjelpe dem med å gjøre de riktige valgene i startfasen.

– Jeg regner med at vervet som styreleder kommer til å ta mye tid, men regner samtidig med at jeg klarer å kombinere det med jobben i Antler, sier Agerup.

Av innkallingen går det frem at Eugenie van Wiechen og Anna Mossberg heller ikke tar gjenvalg som styremedlemmer. Satu Kiiskinen og Hélène Barnekow er foreslått som nye styremedlemmer av valgkomiteen.

Det foreslås et honorar på 1,23 millioner kroner til styrets leder, en økning på 40.000 kroner fra året før. For styrets nestleder er det foreslått et honorar på 925.000 kroner.

Schibsted avholder sin ordinære generalforsamling den 4. mai. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.