Geelmuyden Kiese-konsernet omsatte for totalt 182 millioner kroner i 2020, en nedgang på 43 millioner siden i fjor da omsetningen var 225 millioner.

Byråinntekten – kundehonorarer minus varekostnader – endte på 140 millioner kroner, mot 164 millioner året før.

Et resultat før skatt på 12.2 millioner kroner er en økning på 50 prosent fra åtte millioner i 2019, opp fra 4.7 millioner i minus i 2018.

Rasistiske uttalelser

Kommunikasjonsbyrået har hatt et trøblete år, også om man ser bort fra koronapandemien. Etter utspill som grunnlegger Hans Geelmuyden siden har erkjent var rasistiske, mistet byrået viktige kunder som Ikea og LO.

Geelmuyden selv ga seg som konsernsjef og overlot driften til Karne Lykkebo.

– 2020 har vært et krevende år med stor usikkerhet. Takket være stor fleksibilitet fra ansatte og ledelse har vi kommet godt gjennom året, og jeg er alle stor takk skyldig. Selv har jeg opplevd at vi har stått til ladning i påvente av bedre tider. Nå er vi fulle av energi, og gleder vi oss til å bygge GK videre i årene som kommer, skriver Geelmuyden som nå er styreleder i en pressemelding.

Fra 27 til to permitterte

I meldingen forteller GK at selskapet først anslo et omsetningsfall på 20 prosent knyttet til koronapandemien, men at dette var i overkant negativt – da brutto omsetning falt 18 prosent og byråinntekter med 15 prosent.

– I en situasjon med stor usikkerhet tok vi ned kostnadene våre i alle tre land i henhold til estimatet og i henhold ulike myndigheters ordninger for permitteringer og kostnadsreduksjoner, skriver Lykkebo om konsernet som opererer i Norge, Sverige og Danmark.

Av de 27 som ble permittert i mars er det bare to som ikke er tatt tilbake eller har funnet annen jobb, opplyser GK.

Hans Geelmuyden, som eier 95 prosent av byrået han var med å grunnlegge, planlegger å selge seg ut avslørte han også i 2020.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.