Plateprodusent og impresario David Eriksen (45) er begjært konkurs av Bank 1 Oslo Akershus.

Ifølge en utleggsforretning som banken har tatt ut på Eriksens enebolig i Holmenkollåsen er summen på 543.000 kroner. Den ble registrert i juli ifjor.

Totalt er det registrert lån og utleggsforretninger på boligen med cirka ni millioner kroner. Eriksen eier sin enebolig sammen med sin kone. Den ble kjøpt i 2007 for 6,7 millioner kroner, en sum han lånte i Handelsbanken.

Eriksen har tidligere vært Idol-dommer og har i en årrekke vært manager for Tone Damli.

Han har også arbeidet med popartist Venke Knutson og programleder og modell Aylar. Den siste klienten han er manager for er årets Melodi Grand Prix-stjerneskudd, Adelén.

- I gang med å rydde opp
– Dette skyldes et gammelt selskap jeg eide. Jeg har snakket med banken og vil betale inn beløpet i morgen. Beløpet er forøvrig mindre enn det som fremkommer på utleggsforretningen. Jeg er godt i gang med å rydde opp i disse forholdene, sier Eriksen.

Advokat Bjørn Ove Myhrsveen som representerer banken i denne saken vil ikke uttale seg om saken overfor Dagens Næringsliv.

David Eriksen er misjonærsønnen som vokste opp i Argentina og siden ble musikkfrelst.

Han har også skrevet og produsert sanger for den amerikanske skuespilleren Lindsay Lohan og bloggeren Emilie «Voe».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.