En melding fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve hentet indeksene inn igjen da det så som mørkest ut på Wall Street. På det meste var kursfallet på Dow Jones-indeksen mer enn halvert.

Samtlige tre indekser lå en stund mellom fire til seks prosent kursfall.

Sentralbanken har varslet at de tilfører markedet likviditet på 500 milliarder dollar i første omgangt, altså i overkant av 5000 milliarder kroner.

Redningspakken er imidlertid tre ganger så stort: Samlet sett vil sentralbanken sprøyte 1500 milliarder dollar inn i den amerikanske økonomien, i et forsøk på å stabilisere markedene.

Knappe to timer står pilene igjen like bratt ned, og Dow Jones-indeksen klatrer igjen mot ni prosent kursfall.

En time før stengetid ser fordelingen slik ut:

  • Dow Jones ned 8,6 prosent
  • Nasdaq Composite ned 7,8 prosent
  • S&P 500 ned 7,9 prosent

Bedrifter trenger hjelp

Flere analytikere på det amerikanske markedet har vært rastløse i påvente av tiltak fra den amerikanske presidenten. Han har også blitt kritisert for å beskylde mediene for «fake news» i forbindelse med utbruddet av koronaviruset.

Ved børsåpning torsdag uttalte imidlertid Magny Øverbø ved Holbergfondene at Trumps utspill neppe kan holdes ansvarlig de store tapene i aksjemarkedet den siste uken.

– Vi har vent oss litt til hans spesielle kommunikasjonsform, men til slutt er det tiltakene fra myndighetene som markedet kommer til å reagere på. Det er bedrifter som trenger hjelp, sa hun til DN da. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.