Etter ti år som kringkastingssjef har Thor Gjermund Eriksen opplyst at han ønsker å slutte, melder NRK. Han tiltrådte i stillingen i 2013.

– Jeg er ikke lei eller sliten av NRK, men jeg mener dette er riktig timing. Og så håper jeg at jeg etter hvert kan få brukt energi og erfaring på nye utfordringer, sier Eriksen til NRK.

NRK er i gang med med en flytteprosess til nytt hovedkontor på Ensjø. Etter planen starter byggingen i løpet av to til tre år.

Eriksen begrunner timingen med denne flytteprosessen ovenfor NRK.

– Det er rett og slett ikke fornuftig, verken for NRK eller for meg, å gjennomføre et lederskifte akkurat når organisasjonen skal forberede seg til selve flyttingen og vi er midt i byggingen, sier Eriksen.

Etterfølger

Styreleder i NRK, Birger Magnus, opplyser til kanalen at det var Eriksen selv som tok initiativ til en dialog om å fratre for en tid tilbake siden, og at de er i gang med å finne en etterfølger.

– Dette er bakgrunnen for at styret nå setter i gang en prosess for å finne hans etterfølger. Vi skulle gjerne sett at han hadde fortsatt ut hele åremålsperioden, men forstår at en tidligere fratredelse også kan være en god løsning, både for ham selv og for NRK. Det er ingen tvil om at styret har vært svært fornøyd med Thor Gjermunds ledelse av NRK i alle disse årene, sier Magnus.

Styrelederen roser selv Eriksen for å ha vært en viktig kringkastingssjef i en brytningstid for NRK.

– Han har evnet å skape entusiasme i organisasjonen og øke innovasjon og omstillingsevne, for å møte økt internasjonal, digital konkurranse. Betydelige effektiviseringstiltak er gjennomført, uten at de har gått på bekostning av seer- og lyttertilfredshet. Tvert imot er oppslutningen om NRK rekordhøy, sier han til kanalen.

Flytter hovedkontoret

I midten av mai ble det klart at NRK kjøper Ensjøveien 3, 5 og 7, og flytter hovedkontoret fra Marienlyst til Ensjø. Tomten er på 14 mål, og blir kjøpt fra Ferd Eiendom og Axer Eiendom for til sammen 800 millioner kroner, hvor 500 millioner går til Ferd.

Den gang uttalte kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen at han var godt fornøyd med kjøpet.

– Prismessig er dette veldig bra. Det er jo fryktelig å si, 800 millioner er mye penger, men vi får rundt fem milliarder for tomten vi har i dag. Dette var en av de rimeligste alternativene, sa han til DN.

Ifølge NRK vil rundt to tredjedeler av kringkasterens 3250 ansatte få det nye hovedkontoret på Ensjø som arbeidsplass.

Det var også Johan H. Andresen og døtrenes selskap Ferd som kjøpte NRK-tomten på Marienlyst for 3,8 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.