– Vi gir de store kulturinstitusjonene 5,5 milliarder kroner i året. Ut av de midlene bør vi få vesentlige mengder kultur, selv om det er en koronasituasjon, sier Raja til Aftenposten.

Nå vil han ha «idédugnad» om hvordan mer kultur kan nå ut under krisen, selv når man ikke kan samle folk til konserter og festivaler.

Han snakker om ansatte i norsk kultur, artister og kunstnere som fremdeles får over 70 prosent av lønnen sin betalt av staten, men der mange store teatre, orkestre og kulturscener har permittert ansatte helt eller delvis under koronakrisen. Norske musikkartister har vært svært synlige med strømmekonserter, men langt fra alle.

For å følge Rajas oppfordring må trolig flere avpermittere ansatte, noe som vil bety økte utgifter, noe som kan bli vanskelig. Både Det Norske Teatret og Nationaltheatret sier det er behov for en konkret dialog med Raja.

– Vi gjør det vi kan for å ha så mye aktivitet som mulig, men det vil fortsatt være begrenset. Vi har lite handlingsrom uten å få kompensert for bortfall av billettinntekter, sier Nationaltheatrets direktør Marta Færevaag Hjelle.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.