Rett før sommeren kjøpte musikkartisten Kyrre Gørvell-Dahll (30) seg en ny Hydrolift-båt. Fredag ettermiddag melder Bergensavisen at den ligger sunket på Hopsneset ved Paradis i Bergen.

Ifølge avisen har båten vært fortøyd ved en brygge som ligger på prakteiendommen til Gørvell-Dahll. Det er kun de røde skinnsetene som så vidt er synlige på overflaten, skriver avisen.

DN har forsøkt å komme i kontakt med salgssjef Aslak Olseth i Hydrolift, uten å få svar. Til BA sier han at de ble kontaktet i morges og jobber med å få den opp.

– Vi kan ikke spekulere i noe nå, men vi skal finne ut hva som har skjedd. Det er veldig synd, men slikt som dette kan skje, sier han til avisen.

Heller ikke Gørvell-Dahlls stefar og manager Jan Magnus Bjordal har besvart DNs henvendelse.

«Ligger sinnssykt bra på vannet»

Gørvell-Dahll presenterte den nye båten både i en pressemelding på Hydrolifts hjemmesider før sommeren, og i en artikkel i Finansavisen.

– Jeg har vært spent, og synes designet er dritkult. Etter første kjøretur – så skjønner jeg at det er ganske mye futt i båten, så man må ha litt respekt for det. Nå gleder jeg meg bare til å kjøre, og bli kjent med båten – og få tatt meg noen fine turer, sa Gørvell-Dahll i en pressemelding før sommeren.

Båten er en Hydrolift X-26 S, ble bygget i et fabrikklokale i Fredrikstad og levert til Kygo før sommeren. Ifølge Finansavisen er startprisen på båten med motorpakken Gørvell-Dahll valgte 1,85 millioner kroner. I tillegg hadde musikkartisten fått spesialdesignet interiøret og installert flere ekstrafunksjoner.

Modellen er 8,11 meter lang, har en vekt på 1900 kilo og en motor med 600 hestekrefter. Toppfarten på båten er 70 knop.

– Den ligger sinnssykt bra på vannet, og når man ligger i 40–50 knop så kjenner man ikke bølgene en gang, så å ta båten på langtur vil ikke bli noe problem, sa Gørvell-Dahll i pressemeldingen.

Har tapt 200 mill.

Hydrolift spesialiserer seg på luksus- og spesialbåter til personmarkedet og tjenestebåter. Det er eid av forretningsmannen Bård Eker.

For en drøy måned omtalte DN det årsresultatet til selskapet. I fjor tapte Hydrolift 14 millioner kroner på driften. Siden Eker overtok kontrollen i selskapet i 2002 har selskapet tapt over 204 millioner.

– Jeg er ikke så opptatt av sånne ting, den eneste gangen jeg tenker på det er når journalister skriver om det, sa Eker om underskuddene.

Tidligere i år solgte Eker 50 prosent av selskapet den kanadiske investoren Daniel Bordessa.

Satte prisrekord

De siste årene har Gørvell-Dahl vært en av landets mest suksessrike og innbringende artister. Han har 29 millioner månedlige avspillinger og har lenge hatt omfattende internasjonal turnévirksomhet.

I 2018 satte han prisrekord i Bergen da han kjøpte den herskapelige eiendommen på Hopsneset for 41 millioner kroner.

Året etter omsatte konsernet for 187,7 millioner kroner og hadde et resultat før skatt på 54,6 millioner kroner. Dette ble kraftig redusert under koronaåret i fjor. Da omsatte artisten for 79,5 millioner kroner og dro inn et resultat før skatt på 10,6 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.