Mandag kunne DN melde at Skatteetaten hadde tatt pant i tropical house-artisten Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahlls (30) villa i Bergen. Årsaken var et ubetalt skattekrav på 15 millioner kroner.

– Det skyldes en misforståelse og forglemmelse fra vår side. Vår advokat har vært i kontakt med Skatteetaten og vi håper å få ordnet dette så snart som mulig, sa Gørvell-Dahlls stefar og talsperson Jan Magnus Bjordal.

Nå er tvisten løst, og Skatteetatens pant er blitt borte, ifølge oppdaterte eiendomsdokumenter.

Det er ingenting som tyder på at det er betalingsproblemer som lå bak skattekravet. Ifølge ligningstallene for 2020 hadde Gørvell-Dahll en inntekt på 46,2 millioner kroner, og en formue på 103 millioner kroner. Han betalte 12,4 millioner i skatt. Både inntekt og formue krympet betraktelig fra toppåret 2019, da artisten tjente 77,4 millioner kroner og hadde en formue på nesten 133 millioner kroner.

DN har forsøkt å få tak i Bjordal, uten å lykkes.

Rekordkjøp

Det var i 2018 det ble kjent at Gørvell-Dahll hadde kjøpt det som på den tiden var Bergens dyreste bolig noensinne. Artisten bladde opp 41 millioner kroner for en murvilla på over 1000 kvadratmeter, med åtte soverom, bibliotek og en hestehall. DNB har også et ordinært pant i boligen på 21 millioner kroner.

– Nå får jeg plass til gjester og inspirerende omgivelser som er perfekt til å lage musikk, sa artisten i en pressemelding den gang.

Prisrekorden i Bergen ble stående i tre år, inntil forretningsmannen Espen Galtung Døsvig betalte 47 millioner kroner for Toro-arving Bjarne Riebers enebolig i Fana.

Stor på strømming

30-åringen fra Bergen slo for alvor gjennom i midten av 2010-tallet med en rekke egne remikser av velkjente låter. Senere har han gitt ut sine egne produksjoner, og han har vunnet to Spellemannspriser.

Hans låtsamarbeid med superkjendisen Selena Gomez med låten «It ain't me» er avspilt 1,16 milliarder ganger på Spotify. Hans nest best strømmede sang på Spotify er «Firestone». Den har over 900 millioner avspillinger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.